Αντίθετη η πλειοψηφία των Γερμανών στην οικονομική στήριξη της Ελλάδας
«Όχι» στο ενδεχόμενο οικονομικής στήριξης της Ελλάδας λέει η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση των βρετανικών Financial Times. Μόλις το 20% των Γερμανών τάσσεται υπέρ της οικονομικής ενίσχυσης της χώρας μας από τη γερμανική κυβέρνηση.
2
«Όχι» λέει η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών στο ενδεχόμενο οικονομικής στήριξης της Ελλάδας, σύμφωνα με δημοσκόπηση των βρετανικών Financial Times και της εταιρείας Harris poll.
Mόλις το 20% των Γερμανών τάσσεται υπέρ της οικονομικής ενίσχυσης της Ελλάδας από τη γερμανική κυβέρνηση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, κατά την ίδια δημοσκόπηση, το ένα τρίτο σχεδόν των Γερμανών πιστεύει ότι θα πρέπει να ζητηθεί από την Ελλάδα να αποχωρήσει από την ευρωζώνη, ενώ το 40% θεωρεί ότι θα η γερμανική οικονομία θα ήταν σε καλύτερη θέση εκτός ευρώ. Μόλις το 20% των Γερμανών εξάλλου τάσσεται υπέρ ενός σχεδίου στήριξης της Ελλάδας.
Αντίθετα, σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία ένα πιθανό σχέδιο στήριξης της Ελλάδας βρίσκει σύμφωνο το 45% και το 40% των ερωτώμενων αντιστοίχως.
Ισχυρές είναι οι αντιδράσεις σε ένα πιθανό σενάριο οικονομικής ενίσχυσης της Ελλάδας και στη Βρετανία (χώρας εκτός ευρωζώνης), όπου το 56% των ερωτηθέντων αντιτίθεται στη χορήγηση οικονομικής βοήθειας στη χώρα, με μόλις το 21% να τάσσεται υπέρ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442