Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Με τρεις εκδόσεις έντοκων γραμματίων ξεκινά ο δανεισμός του Δημοσίου για φέτος

Με τρεις εκδόσεις έντοκων γραμματίων ξεκινά ο δανεισμός του Δημοσίου για φέτος

Σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων 26 και 52 εβδομάδων θα προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα ο ΟΔΔΗΧ, ξεκινώντας το δανειακό πρόγραμμα του ελληνικού Δημοσίου για το 2010. Πριν το τέλος του μήνα θα δημοπρατηθούν επίσης γραμμάτια 13 εβδομάδων, συνολικά 53 έως 54 δισ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα φτάσει ο δανεισμός φέτος.

2

Σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων 26 και 52 εβδομάδων θα προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), ξεκινώντας το δανειακό πρόγραμμα του ελληνικού Δημοσίου για το 2010.

Όπως ανακοίνωσε ο oργανισμός την Πέμπτη, η πρώτη δημοπρασία θα γίνει στις 12 Ιανουαρίου, ενώ στις 19 του ίδιου μήνα ο ΟΔΔΗΧ θα πραγματοποιήσει και δημοπρασία έντοκων γραμματίων 13 εβδομάδων. Ο Οργανισμός δεν ανέφερε το ποσό που θα αντληθεί με τις δημοπρατήσεις, αναφέρει το Reuters.

Ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ έχει αναφέρει ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να δανειστεί 53 έως 54 δις ευρώ φέτος έναντι δανειακού προγράμματος ύψους 66 δις ευρώ πέρυσι, με στόχο την μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και του δημοσίου χρέους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο