Νικηφόρο ξεκίνημα για τη γυναικεία ομάδα του Ηρακλή, 3-1 σετ την Κάμνικ
Με το δεξί ξεκίνησαν τα κορίτσια του Ηρακλή τις υποχρεώσεις τους στην Ευρώπη καθώς επιβλήθηκαν με 3-1 σετ της Κάμνικ στο κλειστό της Μίκρας. Ο «Γηραιός» έθεσε έτσι τα θεμέλια για πρόκριση στην επόμενη φάση του Challenge Cup, καθώς στον επαναληπτικό που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Δεκεμβρίου στην Σλοβενία θα χρειαστεί δυο σετ.
Με το δεξί ξεκίνησαν τα κορίτσια του Ηρακλή τις υποχρεώσεις τους στην Ευρώπη καθώς επιβλήθηκαν με 3-1 σετ της Κάμνικ στο κλειστό της Μίκρας. Ο «Γηραιός» έθεσε έτσι τα θεμέλια για πρόκριση στην επόμενη φάση του Challenge Cup, καθώς στον επαναληπτικό που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Δεκεμβρίου στην Σλοβενία θα χρειαστεί δυο σετ.
Οι παίκτριες του Θανάση Στράντζαλη μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι και επιβλήθηκαν πλήρως των αντιπάλων τους, φτάνοντας με χαρακτηριστική ευκολία στους 25 πόντους. Μετά το ξεκίνημα αυτο οι σλοβένες πραγματοποίησαν την αντεπίθεσή τους φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια, εκμεταλλευόμενες το γεγονός ότι οι κυανόλευκες χαλάρωσαν αρκετά.
Η συνέχεια όμως ανήκε στις γηπεδούχες οι οποίες ήταν καταιγιστικές και παρότι βρέθηκαν να χάνουν στο τρίτο σετ βρήκαν το κουράγιο και την ψυχραιμία να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ και να διπλασιάσουν τα σετ τους. Από κει και πέρα η ψυχολογία ανήκε στις θεσσαλονικιές οι οποίες βάδισαν ολοταχώς στην κατάκτηση και του τέταρτου σετ και στο τρίποντο της νίκης.
Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα εμφανίστηκε ο προπονητής του Ηρακλή Θανάσης Στράντζαλης ο οποίος μετά και το τέλος του αγώνα τόνισε:
«Συγχαρητήρια στα κορίτσια. Κάναμε το πρώτο βήμα. Είχαμε πάρα πολύ άγχος ειδικά στα δύο πρώτα σετ αφού για τις περισσότερες ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαν σε μία Ευρωπαϊκή διοργάνωση . Μόλις όμως ελευθερωθήκαμε παίξαμε καλά και πήραμε τη νίκη. Σε αυτό το παιχνίδι δεν είχαμε πολλά στοιχεία για την αντίπαλο. Στον επαναληπτικό όμως θα πάμε διαβασμένοι για να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο και μας στήριξε».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.