Νιγηρία, Καμερούν, Νέα Ζηλανδία θα είναι στη Ν.Αφρική, μπαράζ για Αίγυπτο, Αλγερία
Η Νέα Ζηλανδία προκρίθηκε στην τελική φάση του Μουντιάλ 2010, νικώντας το Μπαχρέιν με 1-0 στον αγώνα ρεβάνς των μπαράζ που έγινε στο στο Γουέλινγκτον της διοργάνωσης. Στα τελικά προκρίθηκαν επίσης η Νιγηρία και το Καμερούν που κατέκτησαν την πρώτη θέση στους ομίλους τους. Στα μπαράζ θα κριθεί η πρόκριση μεταξύ Αιγύπτου και Αλγερίας.
Η Νέα Ζηλανδία προκρίθηκε στην τελική φάση του Μουντιάλ, η οποία θα διεξαχθεί το προσεχές καλοκαίρι στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής.
Η ομάδα του Ρίκι Χέρμπερτ νίκησε στο Γουέλινγκτον το Μπαχρέιν με 1-0, στον αγώνα ρεβάνς για τα μπαράζ της διοργάνωσης και σε συνδυασμό με τη «λευκή» ισοπαλία (0-0) της πρώτης αναμέτρησης, πήρε το «εισιτήριο» για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά το 1982.
Το γκολ που έστειλε τους γηπεδούχους στο Μουντιάλ σημείωσε ο Ρόρι Φάλον στο 45, ενώ το Μπαχρέιν έχασε πέναλτι στο 52 με τον Σαγέντ Μοχάμεντ, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Μαρκ Πάστον.
Στα τελικά και η Νιγηρία
Η Νιγηρία επικράτησε 3-2 της Κένυας σε αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010 που διεξήχθη στο Ναϊρόμπι και κατέκτησε την πρώτη θέση του Β ομίλου, που οδηγεί στα τελικά του Μουντιάλ 2010 στη Νότια Αφρική.
Η Νιγηρία βρέθηκε στο 15 πίσω στο σκορ, μετά το τέρμα του Ντένις Όλιεχ, που έδωσε το προβάδισμα στην Κένυα με 1-0. Στο 60 πάντως ο Μάρτινς ισοφάρισε σε 1-1, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Αγιεγκμπένι διαμόρφωσε το 2-1 για τους φιλοξενούμενους.
Στο 79 ο Βετέντε ισοφάρισε προσωρινά σε 2-2 για να σκοράρει και πάλι ο Μάρτινς επτά λεπτά πριν τη λήξη και να χαρίσει τη νίκη-πρόκριση στη Νιγηρία, «παγώνοντας» 40.000 φιλάθλους της Κένυας που βρέθηκαν στο γήπεδο.
Αυτό είναι το τέταρτο Παγκόσμιο Κύπελλο στο οποίο θα δώσει το «παρών» η Νιγηρία μετά το 1994, 1998 και το 2002.
Με τέρματα των Ακίλ Βεμπό και Σαμουέλ Ετό το Καμερούν επικράτησε με 2-0 μέσα στο Μαρόκο και εξασφάλισε την πρώτη θέση από τον 1ο όμιλο και την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ θα περνούσεακόμη και με ήττα, καθώς το Τόνγκο κέρδισε με 1-0 την Γκαμπόν.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τελευταία αγωνιστικής: Μαρόκο – Καμερούν 0-2 (18 Βεμπό, 52 Eτοο) Τόνγκο – Γκαμπόν 1-0 (70 Αϊτέ)
Μπαράζ για Αίγυπτο και Αλγερία (3ος όμιλος)
Την Τετάρτη θα λύσουν τις διαφορές του Αίγυπτος και Αλγερία για την πρώτη θέση στον 3ο όμιλο της αφρικανικής ζώνης. Οι Αιγύπτιοι επικράτησαν με 2-0, αποτέλεσμα που δεν ήταν αρκετό για να τους εξασφαλίσει την πρόκριση, καθώς οι δύο ομάδες έχουν απόλυτη ισοβαθμία και θα οδηγηθούν σε αγώνα μπαράζ. Ρουάντα και Ζάμπια έμειναν στο 0-0.
Αίγυπτος – Αλγερία 2-0 (2 Ζακί, 95 Μετεάμπ)
Οι γηπεδούχοι μπήκαν με φόρα από τα αποδυτήρια και μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα άνοιξαν το σκορ με τον Ζακί. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και η Αλγερια κατάφερε να αντισταθεί στην πίεση των γηπεδούχων και να διατηρήσει το 1-0, που της εξασφάλιζε την πρόκριση.
Οι φιλοξενούμενοι, όμως, λύγισαν στις καθυστερήσεις και δέχθηκαν και δεύτερο γκολ στο 95ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Μετεάμπ να δίνει μία δεύτερη ευκαιρία στην ομάδα του.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Ο Γιώργος Δώνης είναι ο νέος προπονητής της Σαουδικής Αραβίας, με την ομοσπονδία της χώρας να ανακοινώνει τη συμφωνία των δύο πλευρών ως το 2027 - Δεύτερος Έλληνας προπονητής που θα πάρει μέρος σε Μουντιάλ.
Μιλώντας στο Delphi Economic Forum, ο Εμμανουήλ Καραλής αποκάλυψε προσωπική ιστορία η οποία αφορά την τεράστια πίστη που είχε η μητέρα του σε αυτόν, όταν εκείνος ακόμη δεν πίστευε στον εαυτό του.