Σε νέο ρεκόρ φτάνει η τιμή του χρυσού σκαρφαλώνοντας στα 1.065,25 δολάρια η ουγγιά
Συνέχισε το ράλι της η τιμή του χρυσού την Τρίτη, με τους επενδυτές να το προτιμούν έναντι του δολαρίου ρίχνοντας την τιμή του νομίσματος των ΗΠΑ. Υψηλότερα και τα περισσότερα μέταλλα, ανοδικά και το πετρέλαιο στα 74 δολάρια το βαρέλι.
Συνέχισε το ράλι της η τιμή του χρυσού την Τρίτη, με τους επενδυτές να το προτιμούν έναντι του δολαρίου ρίχνοντας την τιμή του νομίσματος των ΗΠΑ.
Η ουγγιά έφτασε να πωλείται 1.065,25 δολάρια την Τρίτη στο Λονδίνο, έναντι 1.055,25 δολαρίων αργά το προηγούμενο βράδυ στη Νέα Υόρκη.
Η τιμή του χρυσού έχει ενισχυθεί κατά 12% από τις αρχές του Σεπτεμβρίου, ενώ το νέο ρεκόρ της Τρίτης ανέβασε και τα υπόλοιπα μέταλλα (με την πλατίνα να φτάνει στο υψηλότερο σημείο της για τον τελευταίο χρόνο).
Ανοδικά κινήθηκε και η τιμή του πετρελαίου, ποου συνήθως ευνοεί την τιμή του χρυσού, με το βαρέλι να φτάνει τα 78 δολάρια.
Σύμφωνα με κάποιους αναλυτές, ο φόβος για προβλήματα στο μέτωπο του πληθωρισμού στρέφει τους επενδυτές στο πολύτιμο μέταλλο, ενώ και πολλές κεντρικές τράπεζες αρχίζουν να ενισχύουν τα αποθέματά τους. Επίσης, εκτός και από τις κερδοσκοπικές τάσεις, η ίδια η ζήτηση του μετάλλου από τις αγορές κοσμημάτων εκτιμάται ότι συμβάλλει στην ανοδική πορεία της τιμής του.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας