«Πάγωμα» της παραχώρησης του ΣΕΜΠΟ στον Πειραιά ζητούν οι εργαζόμενοι
Να παγώσει η διαδικασία παραχώρησης του ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ στην Cosco, μέχρι να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει, ζητούν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι με κοινή επιστολή προς όλα τα πολιτικά κόμματα και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις αν δεν γίνει δεκτό το αίτημά τους.
«Φρένο» στη διαδικασία της πολυετούς παραχώρησης στην COSCO του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά επιδιώκουν να βάλουν οι εργαζόμενοι.
Με κοινή επιστολή τους προς όλα τα πολιτικά κόμματα η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ ζητούν να «παγώσει» η διαδικασία παραχώρησης μέχρι να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, προειδοποιώντας με την έναρξη δυναμικών κινητοποιήσεων.
Οι εργαζόμενοι στην επιστολή τους που απευθύνεται στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, στον υπουργό Ναυτιλίας Αναστάση Παπαληγούρα και στην διοίκηση του ΟΛΠ αιτιολογούν το αίτημα τους υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητες, όπως η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που εκδικάζεται στις 9 Οκτωβρίου, ενώ αναμένεται και το αποτέλεσμα της έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα φορολογικά προνόμια, τα οποία δόθηκαν στην COSCO.
Τέλος στην επιστολή τονίζεται ότι αν δεν «παγώσει» η διαδικασία παραχώρησης οι εργαζόμενοι στα λιμάνια είναι αποφασισμένοι να εμποδίσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις τις εγκαταστάσεις της COSCO.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.