Οι πανηγυρισμοί μετά τη ρεβάνς, τονίζει ο Κετσπάγια
Παρά το νικηφόρο πέρασμα του Ολυμπιακού από το Τίρασπολ, ο Τιμούρ Κετσπάγια προτίμησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους. Παραδέχτηκε πως η ομάδα του είναι κοντά στον στόχο της αλλά προτιμά να περιμένει τον επαναληπτικό για να πανηγυρίσει την πρόκριση. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις των «ερυθρόλευκων» παικτών. Την ανωτερότητα του Ολυμπιακού παραδέχθηκε προπονητής της Σερίφ, Λέονιντ Κουτσούκ.
89
Παρά το νικηφόρο πέρασμα του Ολυμπιακού από το Τίρασπολ, ο Τιμούρ Κετσπάγια προτίμησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους. Ο Γεωργιανός τεχνικός παραδέχτηκε πως οι «ερυθρόλευκοι» είναι κοντά στον στόχο τους αλλά προτιμά να περιμένει τον επαναληπτικό για να πανηγυρίσει την πρόκριση.
«Φυσικά και είμαι ικανοποιημένος. Είμαστε κοντά στον στόχο μας. Στο α ημίχρονο δεν πήγαμε καλά αλλά στην επανάληψη ήμασταν καλοί και χάσαμε ευκαιρίες. Το σημαντικό είναι όμως ότι κερδίσαμε 2-0 και περιμένουμε τον επαναληπτικό στην Αθήνα για να σφραγίσουμε την πρόκριση» είπε αρχικά ο Κετσπάγια.
Αναφερόμενος στο κλειδί της επιτυχίας τόνισε:
«Η πίεση στους αντιπάλους είναι κάτι σημαντικό. Ηθελα να πιέσουμε και το ζητούσα συνέχεια. Να μην τους αφήνουμε να φτάνουν την περιοχή μας. Το καταφέραμε στην επανάληψη. Προσπάθησαν πολύ τα παιδιά και πήραμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.
» Πέρυσι ήμουν σε άλλη ομάδα. Δεν στέρησα εγώ την πρόκριση, αλλά η ομάδα. Τώρα πλέον είμαι στον Ολυμπιακό και αυτό που θέλουμε είναι να βλέπουμε κάθε παιχνίδι σοβαρά. Σήμερα την είχαμε την σοβαρότητα και δεν θα μπορούσα να πω ότι είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση του α ημιχρόνου. Σε αυτά τα παιχνίδια όμως μετράει το αποτέλεσμα».
Τέλος αναφέρθηκε στον επαναληπτικό του Καραϊσκάκη, τονίζοντας πως θέλει δεύτερη νίκη που θα συνδυαστεί με καλή απόδοση.
«Έχω καλές αναμνήσεις από την Μολδαβία, έχω και καλά και άσχημα αποτελέσματα. Αυτό που μετράει είναι το τώρα και δεν λέμε ότι είμαστε στους ομίλους αλλά είμαστε κοντά. Θέλουμε ακόμα μία νίκη με καλή απόδοση».
Το προφανές τόνισε ο Αντώνης Νικοπολίδης στις δηλώσεις του μετά τη νίκη με 2-0 επί της Σέριφ στο Τίρασπολ, λέγοντας πως ο Ολυμπιακός έχει πλέον το μεγάλο αβαντάζ για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.
«Έτσι είναι αυτά τα ματς, έπρεπε να πάρουμε αποτέλεσμα για να εξασφαλίσουμε την πρόκριση και έχουμε μεγάλο αβαντάζ τώρα. Σίγουρα έχουμε χαρά και αισιοδοξία γιατί θέλουμε να είμαστε στην κλήρωση για το Champions League» είπε ο 38χρονος τερματοφύλακας.
Στη συνέχεια, ο Νικοπολίδης τόνισε:
«Δεν μπορούμε να κρυφτούμε, έχουμε σκορ ασφαλείας, είναι θετικό που παίζουμε στο γήπεδο μας. Αυτό που λέμε πάντα είναι να δούμε το ματς με σοβαρότητα».
Τέλος, για το πόσο επηρέασε το γρήγορο γκολ στο δεύτερο μέρος, είπε:
«Ήταν κλειδί το 1-0, γιατί το γρήγορο γκολ άλλαξε τη ροή του ματς. Στην αρχή δυσκολευτήκαμε από την πίεση αλλά στο δεύτερο βάλαμε το γκολ και επικρατήσαμε ολοκληρωτικά».
Ο σκόρερ του πρώτου γκολ, ο Ντουντού είπε με τη σειρά του:
«Για μένα στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν καλοί, αλλά στο δεύτερο πιέσαμε και ήμασταν καλύτεροι. Το αποτέλεσμα μετράει πάντως που είναι καλό για τη ρεβάνς».
Ο Βραζιλιάνος πρόσθεσε:
«Ο Ολυμπιακός πρέπει να συνεχίσει έτσι και να μην εφησυχάσουνε και να εμφανιστούμε καλύτεροι στο Καραϊσκάκη. Πρέπει να είμαστε σε καλή φόρμα ενόψει των ομίλων καθώς οι όμοιλοι του Champions League είναι η δυσκολότερη διοργάνωση.
» Στο πρώτο μέρος δεν μπορέσαμε να βρούμε διαδρόμους, αλλά μόλις βάλαμε το γκολ βρήκαμε χώρους και μας απελευθέρωσε. Δεν πιστεύω πως έχασα το δεύτερο γκολ».
O Eντσο Μαρέσκα είπε από την πλευρά του:
«Υπάρχει ένα ματς ακόμη, αλλά το αποτέλεσμα είναι καλό και μας βοηθάει να πάρουμε την πρόκριση. Δεν παίξαμε καλά αλλά το σημαντικό είναι ότι δεν δεχτήκαμε γκολ. Τώρα θα ξεκουραστούμε γιατί έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι στο πρωτάθλημα με την ΑΕΚ».
Ο Ζαουάντ Ζαϊρί είπε:
«Σημαντικό αποτέλεσμα για μας. Πάντα όταν κερδίζεις εκτός έδρας είναι καλά. Το καλό είναι ότι πάντα βρίσκουμε τον τρόπο να σκοράρουμε στο κατάλληλο σημείο. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε προβλήματα κόντρα σε μια καλή ομάδα. Όμως τα ξεπεράσαμε, βάλαμε δύο γκολ και πλέον έχουμε το προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους. Το γκολ του Ντούντου ήταν εκπληκτικό».
Ο Όλαφ Μέλμπεργκ ανέφερε:
«Είναι σπουδαίο να αξιοποιείς τις ευκαιρίες που κάνεις σε έναν αγώνα και εμείς το κάναμε. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και είναι σημαντικό ότι κερδίσαμε. Τώρα κοιτάμε το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον για μένα το πρώτο μου παιχνίδι στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθότι θα τεθώ αντιμέτωπος με τον Μαϊστόροβιτς».
Κουτσούκ: «Αξιζε τη νίκη ο Ολυμπιακός»
Την ανωτερότητα του Ολυμπιακού παραδέχτηκε Λέονιντ Κουτσούκ. Ο προπονητής της Σερίφ στάθηκε στο πρώτο γκολ των ερυθρολεύκων με την έναρξη της επανάληψης, τονίζοντας πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Πρόσθεσε όμως, πως η ομάδα του απέκτησε σημαντικές ευκαιρίες παίζοντας στο Champions League.
«Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός άξιζε τη νίκη και το πρώτο γκολ που δεχτήκαμε από τα αποδυτήρια, θεωρώ ότι δεν ήταν έτοιμη η ομάδα μου για να αντιδράσει μετά το γκολ. Το δεύτερο γκολ έδωσε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην ελληνική ομάδα. Εμείς από την πλευρά μας κάναμε ευκαιρίες για να φέρουμε το ματς στο 1-1, αλλά το δεύτερο τέρμα του Ολυμπιακού ήταν καθοριστικό» είπε αρχικά ο Κουτσούκ.
Και πρόσθεσε:
«Το πρώτο γκολ ήταν το πιο σημαντικό ως προς την εξέλιξη του αγώνα. Προσπαθήσαμε να περιορίσουμε τα ατού του Ολυμπιακού και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για γκολ, όμως δεν τα καταφέραμε».
Δεν παρέλειψε όμως να μιλήσει για τις εμπειρίες που απέκτησε η ομάδα του:
«Αποκτήσαμε εμπειρίες παίζοντας στο Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός έχει έμπειρους παίκτες, πιο γνωστούς και αθλητικούς, αλλά και εμείς προσπαθήσαμε για το καλύτερο δυνατό. Ο Ολυμπιακός ήταν μία εξαιρετική εμπειρία για εμάς».
Αναφερόμενος στην ομάδα του, δήλωσε τέλος:
«Προσπαθήσαμε να χτυπήσουμε με την ταχύτητά μας, κάναμε κάποιες ευκαιρίες, αλλά δεν σκοράραμε. Είχαμε κάποια προβλήματα τραυματισμού, με αποτέλεσμα να προχωρήσουμε σε κάποιες αναγκαστικές αλλαγές. Πάντως δεν χάσαμε λόγω των τραυματιών μας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr
- Η δύσκολη εξίσωση με τους ξένους διαιτητές των πλέι οφ τίτλου
- Ρεάλ Μαδρίτης – Αλαβές 2-1: Επιστροφή στις νίκες με Εμπαπέ και Βινίσιους
- Ίντερ – Κόμο 3-2: Οι «νερατζούρι» προκρίθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου με επική ανατροπή
- Μπράιτον – Τσέλσι 3-0: Για Ευρώπη οι «Γλάροι», σε κίνδυνο οι «Μπλε»
- Δόξα στα παιδιά σου Ολυμπιακέ – Δύο χρόνια απ’ την κατάκτηση του Youth League από τον Θρύλο
- Μπαρτσελόνα – Ερυθρός Αστέρας 80-72: Πρόκριση για τους Καταλανούς και στο… βάθος Ολυμπιακός
- Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Πού μπορούν να συναντηθούν οι δύο «αιώνιοι»
- Αταμάν: «Θα δώσουμε μάχη για να πάμε στο Final Four»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442