Στο 94% του ευρωπαϊκού μέσου όρου οι καταναλωτικές τιμές στην Ελλάδα το 2008
Το μέσο επίπεδο των καταναλωτικών τιμών στην Ελλάδα, το 2008, αντιστοιχούσε στο 94% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat σχετικά με το επίπεδο τιμών καταναλωτή στην ΕΕ-27. Οι υψηλότερες τιμές στην Ελλάδα σημειώνονται στους τομείς υπόδησης (118%) και ένδυσης (113%), ενώ ακριβά πληρώνει ο Ελληνας και τις τηλεπικοινωνίες.
93
Το μέσο επίπεδο των καταναλωτικών τιμών στην Ελλάδα, το 2008, αντιστοιχούσε στο 94% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα, σχετικά με το επίπεδο τιμών καταναλωτή στην ΕΕ των «27».
Ειδικότερα, οι υψηλότερες τιμές στην Ελλάδα, σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο τιμών καταναλωτή, σημειώνονται στον τομέα της υπόδησης (118%) και της ένδυσης (113%).
Επίσης, ακριβότερα σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο τιμών είναι τα ηλεκτρονικά είδη (112%), οι τηλεπικοινωνίες (111%), τα έπιπλα (106%) και οι οικιακοί εξοπλισμοί (106%).
Κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο (101%) βρίσκονται οι τιμές των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών.
Εξάλλου, στην Ελλάδα φθηνότερες είναι οι τιμές για το ηλεκτρικό ρεύμα και τη θέρμανση (73%), τις μεταφορές (76%), τα αλκοολούχα ποτά και τα τσιγάρα (89%), τα οχήματα ΙΧ (93%) και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια (96%).
Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, κοντά στο μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο τιμών καταναλωτή βρίσκεται η Μ. Βρετανία (99%), η Ισπανία (96%), η Ελλάδα (94%), η Κύπρος (90%) και η Πορτογαλία (87%).
Λίγο πάνω από το ευρωπαϊκό επίπεδο τιμών βρίσκονται η Ιταλία και η Αυστρία (105%) και η Ολλανδία (103%).
Οι υψηλότερες τιμές καταναλωτή στην «ΕΕ των 27» σημειώνονται στη Δανία (141% του ευρωπαϊκού μέσου όρου), στην Ιρλανδία (127%) και στη Φιλανδία (125%).
Αντίθετα, οι τιμές είναι πολύ φθηνότερες στη Βουλγαρία (51%), στη Ρουμανία (62%), τη Λιθουανία (67%) και την Πολωνία (69%).
Τέλος, το μέσο επίπεδο τιμών καταναλωτή στην ΠΓΔΜ αντιστοιχεί στο 47% του μέσου ευρωπαϊκού, στην Αλβανία αντιστοιχεί στο 53%, στη Σερβία στο 58%, στην Τουρκία στο 73% και στην Κροατία στο 75%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Άνταμ Σίλβερ αποκάλυψε ότι η Παρί Σεν Ζερμέν ετοιμάζεται για το NBA Europe
- Greece Pushes Energy Hub Role Linking Saudi Arabia to Europe
- Αιτωλοακαρνανία: Στον ανακριτή ο 44χρονος για τη δολοφονία του 50χρονου – Τι είπε στους αστυνομικούς όταν τον συνέλαβαν
- Αυστραλία: Ένας έφηβος τραυματίστηκε σοβαρά σε επίθεση καρχαρία
- Σοκ στην Μπουντεσλίγκα: Η Άιντραχτ απολύει τον Τόπμελερ!
- Αγνοούνται οκτώ ορειβάτες στον Ταΰγετο – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης
- Γαρυφαλλιά Καληφώνη: Κανείς δεν είναι πλήρης επειδή δείχνει πλήρης στα social media
- Πυρά ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: Ο πρωθυπουργός κάνει μονίμως τον ανήξερο και κυρίως τον ανεύθυνο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)























![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [18.01 – 24.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/POSTER-copy-7-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442