Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Επένδυση 137 εκατ. ευρώ από την Attica Group για τη ναυπήγηση δύο νέων πλοίων

Επένδυση 137 εκατ. ευρώ από την Attica Group για τη ναυπήγηση δύο νέων πλοίων

Υπεγράφη την Πέμπτη η συμφωνία της Attica Group, του ομίλου της MIG, για τη ναυπήγηση δύο υπερσύγχρονων
επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων, με τα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering Co. της Ν.Κορέας.

27

Υπεγράφη την Πέμπτη η συμφωνία της Attica Group, του ομίλου της MIG, για τη ναυπήγηση δύο υπερσύγχρονων
επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων, με τα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering Co. της Ν.Κορέας.

Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 137 εκατ. ευρώ περίπου για τα δύο πλοία. Η παράδοση του πρώτου πλοίου θα γίνει την άνοιξη του 2011 και του δεύτερου το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Τα νέα πλοία θα έχουν ταχύτητα 26 κόμβους, ολικό μήκος 145,5 μέτρα και μεταφορική ικανότητα 2.400 επιβάτες και 450 Ι.Χ. αυτοκίνητα ή 50 φορτηγά και 150 ΙΧ αυτοκίνητα.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος επισήμανε ότι η συμφωνία αυτή εντάσσεται στην γενικότερη φιλοσοφία του ομίλου που επιθυμεί όλες οι δραστηριότητες του να είναι οι καλύτερες με την προσφορά υπηρεσιών και προϊόντων αντάξιων των καταναλωτών και της χώρας μας.

Τα νέα αεροπλάνα, τα νέα πλοία και τα νέα εργοστάσια του ομίλου αποδεικνύουν ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο, είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τη νέα επένδυση, o διευθύνων σύμβουλος της Attica Group, Πέτρος Βέττας, είπε ότι στοχεύει στη συνεχή προσπάθεια της εταιρίας να προσφέρει υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες με σύγχρονα, καινούργια και γρήγορα πλοία και να συμβάλλει στην ανάπτυξη των νησιών μας προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών τους.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Ιωάννης Τζωάννος και ο πρόεδρος των ναυπηγείων της Ν.Κορέας.

Η Attica Group είναι θυγατρική εταιρία της MIG και μητρική εταιρία των πλοιοκτητριών εταιριών Superfast Ferries και Blue Star Ferries. Ο στόλος αριθμεί 13 πλοία που δραστηριοποιούνται στις γραμμές Ελλάδος-Ιταλίας και στις γραμμές Κυκλάδων, Δωδεκανήσων και από τις αρχές του Μαρτίου στη σύνδεση Πειραιά – Ηρακλείου Κρήτης με το υπερσύγχρονο πλοίο Superfast XII.

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται η παράδοση του Superfast II που θα δρομολογηθεί στη σύνδεση Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Μπάρι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο