Ολοκληρώθηκε η συμφωνία συνεργασίας των Ομίλων ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και GDF SUEZ
Σε συνέχεια της συμφωνίας των Ομιλων ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και GDF SUEZ για συμμετοχή κάθε ομίλου με 50% σε δύο ενεργειακές μονάδες της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (Ήρων Ι και Ήρων ΙΙ), εξασφαλίστηκαν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις και ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες. Έτσι από σήμερα, Τετάρτη, η GDF SUEZ μετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο των Ήρων Ι και Ήρων ΙΙ.
Ολοκληρώθηκε η συμφωνία συνεργασίας των Ομίλων ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και GDF SUEZ.
Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Ομίου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, σε συνέχεια της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν οι Όμιλοι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και GDF SUEZ στις 11 Δεκεμβρίου 2008 για συμμετοχή κάθε ομίλου με ποσοστό 50% σε δύο ενεργειακές μονάδες της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (Ήρων Ι και Ήρων ΙΙ), εξασφαλίστηκαν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες Αρχές και ολοκληρώθηκαν όλες οι προβλεπόμενες από το Νόμο διαδικασίες και η GDF SUEZ μετέχει από σήμερα (3/62009) στο μετοχικό κεφάλαιο των Ήρων Ι και Ήρων ΙΙ.
Οι Ήρων Ι και Ήρων ΙΙ αποτελούν πρότυπες τεχνολογικά και περιβαλλοντικά μονάδες με καύσιμο το φυσικό αέριο και βρίσκονται στη Βοιωτία.
Η μονάδα φυσικού αερίου ανοικτού κύκλου Ήρων Ι ισχύος 150 MW είναι η πρώτη ιδιωτική μονάδα ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργεί στην Ελλάδα από το 2004. Η μονάδα φυσικού αερίου συνδυασμένου κύκλου Ήρων ΙΙ ισχύος 450 MW βρίσκεται σε φάση κατασκευής από την ΤΕΡΝΑ και αναμένεται να τεθεί σε εμπορική λειτουργία στις αρχές του 2010.
Οι δύο ενεργειακές μονάδες ανήκουν εξίσου στους Ομίλους ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και GDF SUEZ και διοικούνται από κοινού από τους δύο ομίλους, επωφελούμενες των συμπληρωματικών δραστηριοτήτων των ιδιοκτητών τους.
Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατέχει κυρίαρχη θέση και μεγάλη εμπειρία στους τομείς της ηλεκτροπαραγωγής, των κατασκευών, του real estate και των παραχωρήσεων στην Ελλάδα. Η GDF SUEZ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές ενέργειας παγκοσμίως ενώ κατέχει και λειτουργεί σημαντικό αριθμό μονάδων φυσικού αερίου σε όλο τον κόσμο.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας