Την πρόθεση της BMW να επαναφέρει στην πλούσια γκάμα της ένα αυθεντικό αυτοκίνητο πόλης αποκαλύπτει η συνεργασία της βαυαρικής φίρμας με ένα βρετανικό πανεπιστήμιο σχεδιασμού.
Επιβεβαιωμένες πηγές αναφέρουν πως ο Γερμανός κατασκευαστής εξελίσσει ήδη ένα αυθεντικό microcar, αναθερμαίνοντας τα σενάρια που τον θέλουν σύντομα να περνά τη σύγχρονη εκδοχή της Isetta στην παραγωγή.
Η λιλιπούτεια BMW θα εξοπλιστεί με μικρούς σε χωρητικότητα κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και η παραγωγή μιας αποκλειστικά ηλεκτροκίνητης έκδοσης.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τα κινητήρια σύνολα θα τοποθετούνται στο πίσω τμήμα του αμαξώματος, ενώ στους πίσω τροχούς θα μεταδίδεται και η κίνηση.
Το εσωτερικό του αυτοκινήτου θα ακολουθήσει το πρόσφατο παράδειγμα του Toyota iQ, προσφέροντας τρεις θέσεις για ενήλικες και ένα βοηθητικό-παιδικό κάθισμα πίσω από τον οδηγό.
Παρά το ρετρό χαρακτήρα του αυτοκινήτου, ο σχεδιασμός του αμαξώματος αναμένεται να υιοθετεί πλήθος φουτουριστικών στοιχείων, διατηρώντας τον εκκεντρική αισθητική των μεγαλύτερων προτάσεων της BMW.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η Isetta θα περάσει στην παραγωγή στις αρχές του 2011, ενώ στη συνέχεια τις εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου θα ακολουθήσει η ηλεκτροκίνητη εκδοχή του αυτοκινήτου.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας