Αρχαία νεκρόπολη ανακάλυψαν Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι κοντά στην πυραμίδα Λαχούν
Δεκάδες μούμιες ανακάλυψαν αρχαιολόγοι σε κρύπτη που βρίσκεται κοντά στην -σχετικά άγνωστη- πυραμίδα Λαχούν στην Αίγυπτο. Οι μούμιες βρίσκονταν σε σαρκοφάγους βαμμένες με έντονα χρώματα.
Δεκάδες μούμιες ανακάλυψαν αρχαιολόγοι σε κρύπτη που βρίσκεται κοντά στην -σχετικά άγνωστη- πυραμίδα Λαχούν στην Αίγυπτο. Οι μούμιες βρίσκονταν σε σαρκοφάγους βαμμένες με έντονα χρώματα.
Η νεκρόπολη βρίσκεται γύρω από την πυραμίδα, η οποία εικάζεται ότι κατασκευάστηκε πριν από 4.000 χρόνια, επί εξουσίας του φαραώ Σενουσρέτ Β.
Συνολικά βρέθηκαν 53 τάφοι, μέσα στους οποίους βρίσκονταν σαρκοφάγοι σε έντονα χρώματα.
Ο επικεφαλής της ομάδας των αρχαιολόγων πιστεύει ότι πολύ σύντομα θα προκύψουν και άλλα ευρήματα.
Πολλές από τις μούμιες βρίσκονταν πάνω σε παλαιότερους τάφους, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλα σημαντικότερα ευρήματα.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.