Ήπια τεκμήρια για ακίνητα, αυτοκίνητα και σκάφη ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών
Ήπια και λογικά αναμένεται να είναι τα τεκμήρια που θα ισχύσουν για ακίνητα, αυτοκίνητα και σκάφη αναψυχής, ενώ η αγορά πιέζει να εφαρμοστούν από το 2009, καθώς υπάρχει κίνδυνος να «παγώσουν» οι συναλλαγές και τελικά να διευρυνθεί η φοροδιαφυγή.
27
Τις αλλαγές στα τεκμήρια των αυτοκινήτων, των σκαφών αναψυχής, των κατοικιών και άλλων περιουσιακών στοιχείων, αναμένεται να οριστικοποιήσει την Παρασκευή το Εθνικό Συμβούλιο για την Αντιμετώπιση της Φοροδιαφυγής.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Το Βήμα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα επαναλάβει στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου ότι τα τεκμήρια θα αφορούν μόνον όσους δεν δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα και έχουν στην κατοχή περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας.
Επίσης, θα διευκρινιστεί ότι τα νέα τεκμήρια δεν θα βασίζονται σε αυθαίρετες υποθέσεις, αλλά στο ελάχιστο κόστος χρήσης και συντήρησης περιουσιακών στοιχείων.
Για την πρώτη κατοικία, τα νέα τεκμήρια αναμένεται να ισχύσουν για ακίνητα που είναι άνω των 250 τ.μ., ενώ στην περίπτωση των εξοχικών κατοικιών το ελάχιστο κόστος που θα προκύπτει βάσει πραγματικών δαπανών θα περιορίζεται στα 3/12, δηλαδή στους μήνες που θεωρητικά κατοικούνται.
Για τα ΙΧ, ενδέχεται το υπουργείο Οικονομικών να παρέχει «έκπτωση» περίπου 20% στον μέσο όρο του ετήσιου κόστος που προκύπτει για κάθε κατηγορία οχήματος ανάλογα με τον κυβισμό, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση κάποιος ιδιοκτήτης να πληρώσει πρόσθετο φόρο για εισοδήματα που δεν έχει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κέιτ Χάντσον: Η αντίδραση της όταν μαθαίνει την υποψηφιότητα της στα Όσκαρ μαζί με τη μητέρα της Γκόλντι Χον
- NBA: Ασταμάτητοι οι Σπερς, με νίκες συνέχισαν Κλιπέρς και Μπουλς (vids)
- Σαλβαντόρ Νταλί: Το απεγνωσμένο άλμα προς το μεγαλείο
- ΗΠΑ: Ζητούν εν λευκώ άδεια για στρατιωτική παρουσία στη Γροιλανδία – Η συμφωνία του 1951 που «πατάει» ο Τραμπ
- Πέθανε ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης
- Κακοκαιρία στην Αττική: Στο ίδιο έργο θεατές – Τα νότια προάστια μετρούν τις πληγές τους
- Ποια είναι τα σενάρια για να βρεθεί στο Top 8 ο ΠΑΟΚ – Ο ρόλος του Παναθηναϊκού (pic)
- Κακοκαιρία: Πάνω από 1.500 κλήσεις δέχτηκε Πυροσβεστική στην Αττική
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442