Τρίτη 14 Απριλίου 2026
weather-icon 18o
«Δένει» στο λιμάνι ο Μπενίτεθ, την επόμενη εβδομάδα οι διαπραγματεύσεις με Λίβερπουλ

«Δένει» στο λιμάνι ο Μπενίτεθ, την επόμενη εβδομάδα οι διαπραγματεύσεις με Λίβερπουλ

Ξεκαθαρίζει σιγά σιγά το τοπίο της παρουσίας του Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο της Λίβερπουλ, καθώς οι Aμερικανοί ιδιοκτήτες της ομάδας, Τομ Χικς και Τζορτζ Τζιλέτ, φέρονται διατεθειμένοι να επεκτείνουν το συμβόλαιο του Ισπανού τεχνικού μετά το 2010. Οι δύο πλευρές θα καθίσουν στο... τραπέζι την επόμενη βδομάδα για σχετική συζήτηση.

89

Ξεκαθαρίζει σιγά σιγά το τοπίο της παρουσίας του Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο της Λίβερπουλ, καθώς οι Aμερικανοί ιδιοκτήτες της ομάδας, Τομ Χικς και Τζορτζ Τζιλέτ, φέρονται διατεθειμένοι να επεκτείνουν το συμβόλαιο του Ισπανού τεχνικού μετά το 2010.

Ο Μπενίτεθ βρίσκεται στον πάγκο των «Reds» του Μέρσεϊσαϊντ από το 2004, με την πορεία της ομάδας έκτοτε να θεωρείται ιδιαίτερα επιτυχημένη: 

Η Λίβερπουλ υπό την καθοδήγηση του Ισπανού έχει φτάσει στην κατάκτηση ενός Champions League και ενός αγγλικού Κυπέλλου, ενώ έχει αγωνιστεί σε άλλον ένα τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής οργάνωσης καθώς και σε έναν τελικό League Cup.

Η σχέση του Μπενίτεθ με τους παίκτες και τους οπαδούς της ομάδας δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ μέχρι σήμερα, αλλά η παραμονή του στο λιμάνι είχε τεθεί υπό αμφισβήτηση από πέρυσι μετά τη φημολογία περί επαφών της διοίκησης της ομάδας με τον Γιούργκεν Κλίνσμαν.

Εκτός αυτού, ο Μπενίτεθ έχει ασκήσει δημόσια κριτική στην κατά καιρούς απροθυμία της διοίκησης να διαθέσει τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας στο βαθμό που ο ίδιος επιθυμούσε.

Παρ όλα αυτά, η σχέση ανάμεσα στις δύο πλευρές έχει βελτιωθεί αισθητά τη φετινή σεζόν μετά και το καλύτερο ξεκίνημα που έχει κάνει ποτέ η Λίβερπουλ στην Premier League, που την έχει καταστήσει σοβαρή υποψήφια για τον τίτλο του πρωταθλητή μετά από 18 χρόνια.

Ως εκ τούτου, οι Χικς και Τζιλέτ έχουν πάρει την απόφαση να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για καινούριο συμβόλαιο με τον Ισπανό τεχνικό μετά από μήνες αβεβαιότητας.

Οι δύο πλευρές θα καθίσουν στο… τραπέζι την επόμενη βδομάδα για σχετική συζήτηση, με τον Μπενίτεθ να μην κρύβει την ικανοποίησή του.

«Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τον Τομ Χικς ο οποίος μου μίλησε και εκ μέρους του Τζορτζ Τζιλέτ», δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίβερπουλ. «Εγινε λόγος για συνάντηση με τους συμβούλους μου για επέκταση συμβολαίου. Τα νέα είναι πολύ θετικά».

«Αποφασίσαμε να συναντηθούμε την επόμενη βδομάδα και τώρα οι σύμβουλοί μου βρίσκονται σε επαφή με τη διοίκηση. Δεν έχουμε συζητήσει για τη διάρκεια του νέου συμβολαίου, αλλά μιλήσαμε και θέλουμε όλοι να καταλήξουμε σε συμφωνία όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

»Για μένα είναι εύκολο. Θέλω να μείνω εδώ, είμαι… εκεί που θέλω. Είναι πολύ απλό. Η οικογένειά μου και εγώ ξέρουμε πόσο καλά μας έχουν φερθεί οι οπαδοί. Η ομάδα προχωράει και υπάρχει και το σχέδιο για το νέο γήπεδο. Υπάρχουν πολλές θετικές εξελίξεις».

Παρά το γεγονός ότι τα σχέδια της Λίβερπουλ για ένα καινούριο γήπεδο χωρητικότητας 60.000 θέσεων έχουν μπει προσωρινά στο ράφι, ο Μπενίτεθ παραμένει αισιόδοξος ότι θα ευοδωθούν, και ελπίζει να βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας όταν το γήπεδο γίνει πραγματικότητα.

Οπως λέει ο ίδιος, «θέλω να μείνω εδώ για πολυ καιρό ακόμα. Σίγουρα θα ήθελα να είμαι εδώ όταν το νέο στάδιο ανοίξει. Τις προάλλες έλεγα για αστείο ότι αν μου έκαναν πρόταση για εικοσαετές συμβόλαιο θα ήμουν πολύ χαρούμενος».

Μετά την παρατεταμένη φιλολογία στα ΜΜΕ τις τελευταίες βδομάδες για το αβέβαιο μέλλον του στη Λίβερπουλ, ο Μπενίτεθ προς τη μεγάλη του ευχαρίστηση μπορεί να καταστήσει το θέμα λήξαν και ελπίζει ότι η Λίβερπουλ θα διατηρήσει το εξαιρετικό φορμάρισμα του τελευταίου διαστήματος.

Κατέληξε λέγοντας: «Η ομάδα είναι σε πολύ καλή θέση, οπότε αν από δω και πέρα δε χρειαστεί να ξαναμιλήσω για το νέο συμβόλαιο θα είναι τέλεια. Ερωτήθηκα επανειλημένως για το θέμα στις τελευταίες συνεντεύξεις τύπου, και η σταθερότητα είναι πολύ σημαντική.

»Οι ιδιοκτήτες ξέρουν ότι πάμε καλά. Η ατμόσφαιρα είναι πολύ καλή, είμαστε στην κορυφή της Premier League και του ομίλου του Champions League. Η ομάδα αποδίδει αποδίδει πολύ καλά».

Μια ανακοίνωση από τη διοίκηση επιβεβαίωσε τις δηλώσεις Μπενίτεθ.

Σύμφωνα με αυτήν, «ο Ράφα εξακολουθεί να κάνει εξαιρετική δουλειά, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την πορεία της ομάδας και ανυπομονούμε να μιλήσουμε μαζί του και με τους συμβούλους του για να ανανεώσουμε το συμβόλαιό του».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Απριλίου 2026
Cookies