Από την όγδοη θέση θα εκκινήσει ο Ολυμπιακός στο Νίρμπουργκρινγκ
Ο Κάσπερ Αντερσεν με το μονοθέσιο του Ολυμπιακού θα εκκινήσει από την 8η θέση του grid τον πρώτο από τους δύο αγώνες της Κυριακής στο Νίρμπουργκρινγκ, όπου διεξάγεται ο 2ος γύρος του πρωταθλήματος της Superleague Formula. Στην pole position θα βρίσκεται το μονοθέσιο της Μίλαν.
Ο Κάσπερ Αντερσεν με το μονοθέσιο του Ολυμπιακού θα εκκινήσει από την 8η θέση του grid τον πρώτο από τους δύο αγώνες της Κυριακής στο Νίρμπουργκρινγκ, όπου διεξάγεται ο 2ος γύρος του πρωταθλήματος της Superleague Formula.
Αν και έκανε πολύ καλό χρόνο, ο Δανός πιλότος έχασε την τελευταία στιγμή την πρόκρισή του στην προημιτελική φάση από τον Τριστάν Γκομεντί της Πόρτο.
Η επίδοση του οδηγού του Ολυμπιακών επρόκειτο να τον φέρει στην 9η θέση της σειράς εκκίνησης, αλλά τελικά κέρδισε άλλη μία, ύστερα από μια ποινή 10 θέσεων πίσω που δέχτηκε ο Τούκα Ρότσα της Φλαμένγκο επειδή αγνόοησε σημαία.
Στην pole θα βρεθεί ο Ρόμπερτ Ντούρνμπος της Μίλαν, ο οποίος δεν χρειάστηκε να τρέξει στον τελικό της διαδικασίας με τον Αλεσάντρο Πιερ Γκουίντι της Γαλατασαράι, καθώς ο Ιταλός έμεινε από καύσιμα.
Ο πρώτος αγώνας στο Νίρμπουργκρινγκ είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 12:00, ενώ ο δεύτερος – με αντεστραμμένο αρχικό grid σε σχέση με την κατάταξη της πρώτης κούρσας- αρχίζει στις 15:00, με απευθείας τηλεοπτική κάλυψη από τον Alpha.
Οι Έλληνες διαιτητές, όπως και με τις προηγούμενες ΚΕΔ, έτσι και επί Λανουά δεν ορίζονται σε υψηλού επιπέδου αγώνες. Άρα επιβεβαιώνεται το χαμηλό επίπεδο και με την τωρινή κατάσταση