Επίδομα κατά της ακρίβειας ζητούν τα συνδικάτα ενόψει ΔΕΘ
Επίδομα κατά της ακρίβειας αναμένεται να ζητήσουν, μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ κατά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή την Δευτέρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Επίδομα κατά της ακρίβειας αναμένεται να ζητήσουν, μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ κατά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή την Δευτέρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Τα συνδικάτα ζητούν από την κυβέρνηση μέτρα για τη στήριξη του εισοδήματος των εργαζομένων και των συνταξιούχων (όπως το επίδομα θέρμανσης), καθώς ο -επίσημος- πληθωρισμός ανέρχεται στο υψηλότερο επίπεδο της δεκαετίας.
Οι νέες αυξήσεις που έρχονται από τον Σεπτέμβριο σε πολλά βασικά είδη δείχνουν, σύμφωνα με τα συνδικάτα, ότι το κύμα ακρίβειας θα συνεχισθεί και ότι δεν μπορεί να ανακοπεί με τα μέτρα που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Ανάπτθυξης ή τις «συμφωνίες κυρίων».
Επίσης, ψηλά στην ατζέντα των εργατικών αιτημάτων είναι η στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς πολλά Ταμεία αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας.
Σύμφωνα με την τελευταία συλλογική σύμβαση εργασίας, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα θα πάρουν αυξήσεις ύψους 3% έως και 5% από την 1η Σεπτεμβρίου και 2% από τον Οκτώβριο.
Για το 2009, η χαμηλότερη αύξηση είναι 5,5% και θα καταβληθεί την 1η Mαΐου στα κατώτατα όρια των μισθών και των ημερομισθίων της σύμβασης.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας