Η πιο κερδοφόρα τράπεζα στον κόσμο είναι η κινεζική ICBC
Η Industrial & Commercial Bank of China κατέγραψε κέρδη-ρεκόρ ύψους 9,42 δισ. δολαρίων (64,5 δισ. γουάν) στο πρώτο εξάμηνο του έτους και έγινε η πιο κερδοφόρα τράπεζα στον κόσμο, καθώς αυξήθηκαν οι χροηγήσεις δανείων στο εσωτερικό της Κίνας.
Η Industrial & Commercial Bank of China κατέγραψε κέρδη-ρεκόρ ύψους 9,42 δισ. δολαρίων (64,5 δισ. γουάν) στο πρώτο εξάμηνο του έτους και έγινε η πιο κερδοφόρα τράπεζα σε όλο τον κόσμο, σε μία περίοδο που το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα δοκιμάζεται από την πιστωτική κρίση.
Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 57% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, ξεπερνώντας τα κέρδη της HSBC (7,72 δισ. δολ.), της έτερης μεγάλης ανταγωνίστριας τράπεζας στην ευρύτερη περιοχή.
Το περιθώριο καθαρού επιτοκίου διευρύνθηκε στο 3,01% από 2,8% στο σύνολο του 2007.
Η κερδοφορία της ICBC υπερδιπλασιάστηκε από το 2005, με ρυθμούς ανάπτυξης άνω του 10% ετησίως.
Η στρατηγική της τράπεζας παραμένει επικεντρωμένη στις χορηγήσεις στο εσωτερικό της χώρας, στρατηγική η οποία την βοήθησε να αποφύγει τα χειρότερα από τη διεθνή πιστωτική κρίση.
Η μετοχή της έκλεισε χαμηλότερα, την Πέμπτη, κατά 2,9% στα 4,76 δολάρια και από τις αρχές του έτους σημειώνει πτώση 41%.
Η μετοχή της κινεζικής τράπεζας, σύμφωνα με το Bloomberg, διαπραγματεύεται σε τιμή 2,5 φορές τη λογιστική της αξία, έναντι 0,84% για την Citigroup και 1,46 για την HSBC.
Goldman Sachs, Allianz και American Express είχαν εξαγοράσει το 7,2% της κινεζικής τράπεζας τον Ιανουάριο του 2006, εννέα μήνες πριν τη δημόσια προσφορά. Η αξία της επένδυσής τους έχει τετραπλασιαστεί.
Η ICBC έχει την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση στον κόσμο, διαθέτει 16.476 υποκαταστήματα στην Κίνα και 112 εκτός της χώρας, ενώ οι πελάτες της ανέρχονται σε 170 εκατ. άτομα, όσο δηλαδή είναι ο πληθυσμός της Ρωσίας και του Καναδά μαζί.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας