Στη «μέγγενη» πετρελαίου και πιστωτικής κρίσης οι αγορές σε Ευρώπη και ΗΠΑ
Σημαντική υποχώρηση την Τετάρτη σε Γουόλ Στριτ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς συνεχίστηκαν οι ρευστοποιήσεις σε τίτλους του χρηματοοικονομικού κλάδου, εν μέσω ανησυχιών για τις επιπτώσεις της πιστωτικής κρίσης. Πλήγμα και λόγω άλματος του πετρελαίου κατά τρία δολάρια.
Σημαντική υποχώρηση την Τετάρτη στη Γουόλ Στριτ και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα οι ρευστοποιήσεις σε τίτλους του χρηματοοικονομικού κλάδου, εν μέσω ανησυχιών για τις επιπτώσεις της πιστωτικής κρίσης.
Η άνοδος της τιμής του πετρελαίου ήρθε να προσθέσει ανησυχίες στους επενδυτές, μαζί με απογοητευτικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ.
Το αργό πετρέλαιο πραγματοποίησε «άλμα» τριών δολαρίων στα 116 δολάρια το βαρέλι, έπειτα από απροσδόκητη μείωση των αποθεμάτων.
Στα μακροοικονομικά στοιχεία, οι λιανικές πωλήσεις έπεσαν σύμφωνα με τις προβλέψεις τον Ιούλιο, αντίθετα από τις τιμές εισαγωγών που παρουσίασαν αύξηση άνω του αναμενομένου.
Στο στόχαστρο των πωλητών βρέθηκαν μεγάλοι χρηματοοικονομικοί οίκοι, όπως η JPMorgan Chase, η Bank of America και η Citigroup.
Στους «χαμένους» της ημέρας και η General Motors, έπειτα από υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας από τη Moodys.
Στον τεχνολογικό κλάδο, η υποχώρηση της Research In Motion, του κατασκευαστή των κινητών BlackBerry, αντιστάθμισε την άνοδο της Apple, έπειτα από την επέκταση του δικτύου πωλήσεων που πέτυχε για το iPhone, συνάπτοντας συμφωνία με την Best Buy.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones υποχώρησε στις 11.532,80 μονάδες (-0,94%), ο Nasdaq στις 2.428,62 μονάδες (-0,08%) και ο Standard & Poor’s 500 στις 1.285,83 μονάδες (-0,29%).
Νωρίτερα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 5.448,60 μονάδες (-1,57%), στο Παρίσι ο CAC 40 στις 4.402,97 μονάδες (-2,62%) και στη Φρανκφούρτη ο DAX στις 6.422,19 μονάδες (-2,54%).
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας