Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Στα χαμηλότερα επίπεδα τριμήνου την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου

Στα χαμηλότερα επίπεδα τριμήνου την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών υποχώρησαν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς ανησυχία κυριαρχεί σχετικά με τη διαφαινόμενη μείωση της ζήτησης εξαιτίας της οικονομικής επιβράδυνσης και ενώ οι αγορές αναμένουν στοιχεία που μάλλον θα δείξουν αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

27

Κοντά στα 119 δολάρια το βαρέλι, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών υποχώρησαντην Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς ανησυχία κυριαρχεί σχετικά με τη διαφαινόμενη μείωση της ζήτησης εξαιτίας της οικονομικής επιβράδυνσης και ενώ οι αγορές αναμένουν στοιχεία που μάλλον θα δείξουν αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, η τιμή του προθεσμιακού αμερικανικού ελαφρού αργού παρουσίαζε το μεσημέρι αύξηση κατά 12 σεντς, στα 119,29 δολάρια το βαρέλι, αν και νωρίτερα είχε υποχωρήσει ακόμα και στα 117,11 δολάρια.

Έκλεισε στα 118,58 δολάρια, καταγράφοντας πτώση κατά 59 σεντς.

Εξάλλου, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου μπρεντ -παράδοσης Σεπτεμβρίου- παρουσίαζε αύξηση κατά 9 σεντς και βρισκόταν στα 117,79 δολάρια το βαρέλι (νωρίτερα ήταν στα 118,73 δολάρια) μετά την είδηση ότι οι διακόπηκε η ροή πετρελαίου στον αγωγό Μπακού-Τμπίλισι-Τσεϊχάν, εξαιτίας μιας έκρηξης που σημειώθηκε -αργά χθες- στην περιοχή της ανατολικής Τουρκίας.

Στο κλείσιμο των συνεδριάσεων το Μπρεντβρέθηκε στα 116,78 δολάρια με πτώση 92 σεντς.

Οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές έχουν υποχωρήσει περίπου 30 δολάρια από το επίπεδο ρεκόρ των 147,27 δολαρίων στα μέσα Ιουλίου -πτώση περίπου 20%- εν μέσω ενίσχυσης των ενδείξεων ότι οι υψηλές τιμές τελικά άρχισαν να έχουν επίπτωση στη ζήτηση, αν και αρκετοί στις αγορές θεωρούν ότι η ενισχυτική πορεία των τιμών στα τελευταία έξι χρόνια δεν έχει τελειώσει.

«Οι τιμές θα συνεχίσουν με πτωτική τάση, αλλά δεν νομίζω ότι θα υποχωρήσουν τόσο πολύ. Θα κυμανθούν περίπου στα 118 με 120 δολάρια το βαρέλι», αναφέρει ο Τζέραλντ Ρίγκμπι της Fuel First Consulting στο Σίδνεϊ.

Εξάλλου, χρηματιστής στο Λονδίνο, που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, είπε ότι οι συμμετέχοντες στην αγορά ανέμεναν πως ένα κλείσιμο κάτω από τα 116 δολάρια θα ετοιμάσει το έδαφος για περαιτέρω μειώσεις. Όπως σημείωσε, «δεν θα εκπλαγώ καθόλου, αν πάει κάτω από τα 116 δολάρια το βαρέλι, στο βραχυπρόθεσμο επίπεδο, αλλά υπάρχουν αρκετά που μπορούν να το ξανασπρώξουν προς τα πάνω».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο