Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Αντιπαράθεση στη Βουλή για τις «παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης»

Αντιπαράθεση στη Βουλή για τις «παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης»

Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ντίνο Ρόβλια με επίκεντρο τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης και για προσπάθεια συγκάλυψης των σκανδάλων.

28

Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ντίνο Ρόβλια με επίκεντρο τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Ζαχόπουλου και στην Siemens και τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης και για προσπάθεια συγκάλυψης των σκανδάλων.

Ο κ. Χατζηγάκης κατηγόρησε τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το ΣΥΡΙΖΑ για σκανδαλολογία και έλλειψη πολιτικής και ιδεολογικής πλεύσης. «Βρίσκονται σε ένα κομφούζιο μιας πολιτικής συσκότισης για αυτό ψάχνουν να βρουν ορισμένα ερείσματα δήθεν ηθικά, κάνοντας μια ηθικολογία η οποία καταλήγει σε μια βάναυση και απαράδεκτη επίθεση κατά της δικαιοσύνης», είπε χαρακτηριστικά ο κ Χατζηγάκης.

Σχολιάζοντας την αναφορά του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα ότι ο τόπος έχει ανάγκη έναν Ντι Πιέτρο ο υπουργός Δικιαοσύνης είπε: «Η ελληνική δικαιοσύνη και η ελληνική πολιτική σκηνή δεν έχει ανάγκη, ούτε από ήρωες, ούτε από κατασκευασμένα πρόσωπα τα οποία δήθεν θα σώσουν την κατάσταση αλλά έχουν ανάγκη από σοβαρότητα, υπευθυνότητα, έλλειψη λαϊκισμού και κυρίως όχι από ψευδολογία».

Στη συνέχεια ο κ Χατζηγάκης χαρακτήρισε ψευδή και συκοφαντικά τα όσα αναφέρονται για παρεμβάσεις του ίδιου στη δικαιοσύνη, ενώ έκανε γνωστό ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης σκέπτεται σοβαρά ορισμένες παρεμβάσεις στα θέματα του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων.

Από την πλευρά του, ο κ. Ρόβλιας κατηγόρησε την κυβέρνηση «ότι ελέγχει μέσω μιας μικρής ομάδας δικαστικών λειτουργών το χώρο της δικαιοσύνης και κυρίως τις κρίσιμες υποθέσεις που την αφορούν, όπως υποκλοπές, απαγωγές ομόλογα, Ζαχόπουλος και Siemens». «Όλα όσα σας αφορούν μπήκαν στο αρχείο. Εσείς προσωπικά κατευθύνετε τις δικαστικές έρευνες κύριε υπουργέ», τόνισε ο κ. Ρόβλιας.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «ο υπουργός Δικαιοσύνης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η υπόθεση της Siemens αφορά το ΠΑΣΟΚ και συμπτωματικά και ο κ. Αθανασίου κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα ακολουθώντας τις υποδείξεις του, ενώ παράλληλα έδωσε συγχωροχάρτι στα κυβερνητικά και υπουργικά στελέχη σε σχέση με την υπόθεση Ζαχόπουλου».

Ανταπαντώντας, ο κ Χατζηγάκης έκανε λόγο για «διάλογο κωφών» και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας λόγω έλλειψης επιχειρημάτων. «Από τη στιγμή που ανέλαβα υπουργός ακούω το ίδιο τροπάριο για τα ομόλογα, το Ζαχόπουλο, τη Siemens. Τα ομόλογα πήραν το δρόμο τους. Όχι μόνο δεν κουκουλώθηκαν αλλά πήγε φυλακή άνθρωπος, άλλοι είναι έξω με προσωρινή απόλυση, έχουν προχωρήσει πολύ και θα προχωρήσουν ακόμα περισσότερο. Μην κάνετε λοιπόν λαϊκισμό, γιατί αυτό κάνετε. Έχετε δικαίωμα να κάνετε κριτική αλλά με επιχειρήματα» κατέληξε ο κ. Χατζηγάκης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο