Αυστραλία: Πέθανε ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση από καρχαρία
Μετά από τέσσερις επιθέσεις καρχαριών μέσα σε διάστημα δύο ημερών, δεκάδες παραλίες —μεταξύ αυτών και στο Σίδνεϊ— έκλεισαν προσωρινά αυτή την εβδομάδα
Εχασε τη μάχη με τη ζωή μετά από μια εβδομάδα παραμονής στο νοσοκομείο ο 12χρονος από την Αυστραλία που δέχθηκε επίθεση από καρχαρία στο λιμάνι του Σίδνεϊ όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του,
Το περιστατικό σημειώθηκε εν μέσω σειράς επιθέσεων καρχαριών που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες στην ανατολική ακτή της χώρας.
Υπενθυμίζεται ότι Νίκο Άντιτς (Nico Antic) είχε τραυματιστεί σοβαρά την περασμένη Κυριακή, ενώ βρισκόταν με φίλους του και πηδούσαν από βράχια στην περιοχή Βόκλους (Vaucluse), περίπου 9 χιλιόμετρα από το κέντρο του Σίδνεϊ. Οι φίλοι του κατάφεραν να τον ανασύρουν από το νερό και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα και στα δύο πόδια.
«Είμαστε συντετριμμένοι που μοιραζόμαστε ότι ο γιος μας, ο Νίκο, έφυγε από τη ζωή», ανέφερε η οικογένεια σε ανακοίνωσή της. «Ο Νίκο ήταν ένα χαρούμενο, φιλικό και αθλητικό παιδί, με την πιο καλοσυνάτη και γενναιόδωρη ψυχή. Ήταν πάντα γεμάτος ζωή και έτσι θα τον θυμόμαστε».
Μετά από τέσσερις επιθέσεις καρχαριών μέσα σε διάστημα δύο ημερών, δεκάδες παραλίες —μεταξύ αυτών και στο Σίδνεϊ— έκλεισαν προσωρινά αυτή την εβδομάδα. Οι αρχές ανέφεραν ότι οι έντονες βροχοπτώσεις είχαν θολώσει τα νερά, συνθήκη που μπορεί να προσελκύσει καρχαρίες πιο κοντά στις ακτές.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ένας σέρφερ σκοτώθηκε από μεγάλο καρχαρία στην παραλία Λονγκ Ριφ (Long Reef), επίσης στο Σίδνεϊ.
A young boy mauled by a shark in the first of a series of four attacks in 48 hours has tragically died.
FULL STORY: https://t.co/d5Say57NIB pic.twitter.com/48uy8JdlH6
— PerthNow (@perthnow) January 24, 2026
- Μια νύχτα μόνο: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια της επόμενης εβδομάδας
- Χανιά: Αγνοείται για τρίτη ημέρα 58χρονος στα Χανιά – Εκδόθηκε Missing Alert
- Μεντιλίμπαρ: «Να συγκεντρωθούμε στο τι μπορούμε να κάνουμε εμείς στο γήπεδο»
- Μάντζος: Διάλογος Ελλάδας-Τουρκίας, χωρίς αυταπάτες, με ρεαλισμό και απόλυτη επίγνωση των θέσεων της Άγκυρας
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση δε λέει την αλήθεια – Καθορισμός του κατώτατου από τους εταίρους και μονομερής προσφυγή στη διαιτησία
- Σκληρό μήνυμα Ανδρουλάκη στην ΚΟΕΣ: Πρέπει κάποιοι να καταλάβετε ότι οι εσωκομματικές εκλογές έχουν τελειώσει
- Κρήτη: Στο νοσοκομείο γυναίκα που παρασύρθηκε από φορτηγό στο Ηράκλειο
- Παγκράτι: Νεκρός άνδρας που οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/jeswin-thomas-UiL3INnJzQw-unsplash-1-315x220.jpg)





























![Πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν στην Καραϊβική [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/uss-truxtun-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442