Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Στη φυλακή οι Ευάγγελος Καλούσης και Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια

Στη φυλακή οι Ευάγγελος Καλούσης και Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια

Ποινές κάθειρξης 20 και 12 έτη, αντίστοιχα, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους πρώην δικαστές Ευ.Καλούση και Κ.Μπουρμπούλια, κατηγορούμενοι στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος. Σε 6 χρόνια με αναστολή καταδικάστηκε ο Σ.Κεχαγιόγλου.

30

Στη φυλακή επιστρέφουν οι πρώην δικαστές Ευάγγελος Καλούσης και Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, κατηγορούμενοι στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος, καθώς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τούς καταδίκασε την Πέμπτη σε ποινές κάθειρξης 20 και 12 έτη, αντίστοιχα, χωρίς αναστολή.

Ειδικότερα, το δικαστήριο κήρυξε ενόχους επτά από τους συνολικά εννέα κατηγορούμενους, επιβάλλοντας ποινές από δυο ετών φυλάκιση έως 20 ετών κάθειρξη.

Η απόφαση του δικαστηρίου για καθένα από τους κατηγορουμένους έχει ως εξής:

– Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, κάθειρξη 12 ετών για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αφορά 40 εκατ. δρχ. που έλαβε το 2001 από τον επιχειρηματία Σωτήρη Κρητικό και για απόπειρα κατάχρησης εξουσίας.

Επιπλέον, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων διέταξε τη δήμευση του σπιτιού της Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια στην Νέα Ερυθραία, θεωρώντας ότι αγοράστηκε με χρήματα που αποτελούν προϊόν εγκλήματος και συγκεκριμένα του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

– Ευάγγελος Καλούσης, κάθειρξη 20 ετών και δυο μηνών για παθητική δωροδοκία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, απόπειρα εκβίασης, παράβαση καθήκοντος, κατάχρηση εξουσίας και ηθική αυτουργία σε αυτήν και αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης.

– Σάκης Κεχαγιόγλου, δικηγόρος, ποινή κάθειρξης 6 ετών για συνδρομή σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

– Γιώργος Νικολακόπουλος, δικηγόρος, αθώος λόγω αμφιβολιών.

– Σωτήρης Κρητικός, επιχειρηματίας, φυλάκιση τεσσάρων ετών και ενός μηνός για ηθική αυτουργία σε απόπειρα κατάχρησης εξουσίας και συνδρομή σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

– Θωμάς Αμοργιανός πρώην σύζυγος της κ. Μπουρμπούλια, φυλάκιση τεσσάρων ετών για συνδρομή σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Του αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και του πρότερου εντίμου βίου.

– Ευστράτιος Βαλυράκης, επιχειρηματίας, φυλάκιση τεσσάρων ετών και έξι μηνών για ενεργητική δωροδοκία, απόπειρα εκβίασης, άμεση συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος και συνδρομή σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

– Αντώνης Γεωργίου, επιχειρηματίας, φυλάκιση δυο ετών για δωροδοκία.

– Βάϊος Ευαγγελόπουλος, καπετάνιος, αθώος λόγω νομικής πλάνης.

Το δικαστήριο έδωσε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής για τους καταδικασθέντες πλην των δυο πρώην δικαστών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο