Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Αιφνιδιαστική έρευνα του εισαγγελέα στα γραφεία της Siemens Ελλάδας

Αιφνιδιαστική έρευνα του εισαγγελέα στα γραφεία της Siemens Ελλάδας

Αιφνιδιαστική έφοδο στα γραφεία της Siemens Ελλάδας έκανε ο εισαγγελέας Π.Αθανασίου, αναζητώντας στοιχεία μετά τις καταθέσεις των δύο υπαλλήλων της εταιρείας περί «χορηγείας» σε πολιτικό πρόσωπο. Ο κ. Αθανασίου έφυγε από τα γραφεία της εταιρείας με πλήθος στοιχείων.

30

Αιφνιδιαστική έφοδο στα γραφεία της Siemens Ελλάδας έκανε ο εισαγγελέας Π.Αθανασίου, αναζητώντας στοιχεία μετά τις καταθέσεις των δύο υπαλλήλων της εταιρείας περί «χορηγείας» σε πολιτικό πρόσωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αθανασίου έφυγε από τα γραφεία της εταιρείας με πλήθος στοιχείων, τα οποία αναμένεται να κοινοποιήσει καί επίσημα σήμερα στους εκπροσώπους της εταιρείας.

Όπως γράφουν Τα Νέα της Δευτέρας, πριν από την έφοδο του κ. Αθανασίου, είχε προηγηθεί συνάντησή του με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Γιώργο Κολιοκώστα.

Στα συγκεκριμένα έγγραφα που αναζήτησε και -όπως φαίνεται- βρήκε ο κ. Αθανασίου στα γραφεία της Siemens Ελλάδας είχε μιλήσει η μάρτυρας που έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα αμνηστίας υπαλλήλων από τη μητρική Siemens.

Η μάρτυραςείχε εξετασθεί την περασμένη εβδομάδα.Στο πλαίσιο της αξιολόγησης των στοιχείων, η γυναίκα κλήθηκε τη Δευτέρα σε συμπληρωματική κατάθεση.

Επιπλέον, υπόμνημα με τιςθέσεις του κατέθεσετη Δευτέρα στον εισαγγελέα πρωτοδικών κ.Αθανασίου δια του συνηγόρου του πρώην πρόεδρος της SiemensΕλλάδας που έχει κληθεί στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας με την ιδιότητα του υπόπτου.

Eν τω μεταξύ, δικαστικό μέτωπο με την Siemens ετοιμάζεται να ανοίξει ο ΟΤΕ. Πριν από περίπου τρεις μήνες, είχε αποστείλει εξώδικο στην εταιρεία με το οποίο ζητούσε ώς τα τέλη Φεβρουαρίου να απαντηθούν κρίσιμα ερωτήματα, τα οποία σχετίζονταν με τις καταγγελίες εις βάρος στελεχών του.

Ειδικότερα, ζητούσε στοιχεία για ονόματα, λογαριασμούς, χρηματικά ποσά, ημερομηνίες και συγκεκριμένες συμβάσεις και προγράμματα, μέσω των οποίων μπορεί να έγιναν οι φημολογούμενες «μαύρες» χρηματοδοτήσεις, που ενδέχεται να συνδέονται με στελέχη του ΟΤΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο