Νέα έρευνα ενοχοποιεί τη χρήση των κινητών από τις εγκύους
Αθήνα: Μία ακόμα έρευνα έρχεται να ενοχοποιήσει την υπερβολική χρήση των κινητών. Επιστήμονες από το UCLA της Καλιφόρνιας και του Ααρχους της Δανίας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι μητέρες σε ενδιαφέρουσα που χρησιμοποιούν το κινητό τρεις φορές την ημέρα, φέρνουν στη ζωή υπερκινητικά παιδιά.
Αθήνα: Μία ακόμα έρευνα έρχεται να ενοχοποιήσει την υπερβολική χρήση των κινητών. Επιστήμονες από το UCLA της Καλιφόρνιας και του Ααρχους της Δανίας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι μητέρες σε ενδιαφέρουσα που χρησιμοποιούν το κινητό τρεις φορές την ημέρα, φέρνουν στη ζωή υπερκινητικά παιδιά.
Όπως αναφέρεται στα Νέα της Δευτέρας, η έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε σε περισσότερα από 13.000 παιδιά μέχρι 7 ετών.
Αναλυτικά, όταν μια έγκυος χρησιμοποιεί το κινητό τηλέφωνο δύο ή τρεις φορές την ημέρα, αυξάνεται ο κίνδυνος τα παιδιά τους να αναπτύξουν μέχρι την ηλικία των 7 ετών προβλήματα όπως υπερκινητικότητα, δυσκολίες στη συμπεριφορά, την έκφραση των συναισθημάτων και στις σχέσεις τους.
Οι επιστήμονες επισήμαναν ακόμη πως η πιθανότητα να αναπτυχθούν προβλήματα συμπεριφοράς στα παιδιά αυξάνεται αν και τα ίδια χρησιμοποιούν τα κινητά πριν συμπληρώσουν το έβδομο έτος της ηλικίας τους.
Οι ερευνητές που συμμετείχαν ρώτησαν τις μητέρες 13.159 παιδιών που γεννήθηκαν στη Δανία στα τέλη της δεκαετίας του 1990 για τη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους καθώς και για τη συμπεριφορά των παιδιών τους.
Το γεγονός ότι οι μητέρες είχαν γεννήσει όταν ακόμη η χρήση των κινητών δεν ήταν εκτεταμένη και περίπου οι μισές το χρησιμοποιούσαν σπάνια ή καθόλου, βοήθησε τους επιστήμονες να καταλήξουν σε συγκριτικά αποτελέσματα.
Έτσι, οι πιθανότητες να αποκτήσουν παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράς οι μητέρες που χρησιμοποιούν το κινητό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βρέθηκε πως είναι αυξημένες κατά 54% σε σύγκριση με τις μητέρες που δεν το χρησιμοποιούν καθόλου.
health.in.gr
- Κακοκαιρία στην Αττική: Στο ίδιο έργο θεατές – Τα νότια προάστια μετρούν τις πληγές τους
- Κακοκαιρία: Πάνω από 1.500 κλήσεις δέχτηκε Πυροσβεστική στην Αττική
- Κρίστι Νόεμ, η αδυσώπητη «ICE Barbie» του Ντόναλντ Τραμπ
- Λάρισα: Ένοχοι δυο γονείς που δεν έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο την περίοδο της πανδημίας
- Τραμ: Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Πότε θα επαναλειτουργήσουν οι σταθμοί που κλείνουν
- Ο Λεσόρ περνάει όλα τα τεστ και μπαίνει στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού
- Αυτό είναι το αμερικανικό The Crown – Η σειρά Kennedy μας βάζει στα άδυτα της πιο διάσημης οικογένειας των ΗΠΑ
- Bank of Greece Governor Calls for Shift in Growth Model
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442