Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Ρήγμα παρουσίασε το κρουαζιερόπλοιο Aquamarine

Ρήγμα παρουσίασε το κρουαζιερόπλοιο Aquamarine

Προς τον Πειραιά ταξιδεύει το κρουαζιερόπλοιο Aquamarine, το οποίο παρουσίασε ρήγμα πάνω από την ίσαλο γραμμή ενώ έπλεε προς Σαντορίνη. Το πλοίο επιθεωρήθηκε στη Μήλο και κρίθηκε αξιόπλοο. Κανένα πρόβλημα με επιβάτες και πλήρωμα.

43

Οριζόντιο ρήγμα, διαστάσεων 1,5 μ. μήκους και 2 πόντων πλάτους, πάνω από την ίσαλο, προκλήθηκε στο κρουαζιερόπλοιο Aquamarine, όταν κατά τον απόπλου από το λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης προσέκρουσε στον προβλήτα.

Οι 872 επιβάτες και τα 407 μέλη του πληρώματος δεν αντιμετωπίζουν απολύτως κανένα πρόβλημα.

Το κρουαζιερόπλοιο, της εταιρείας Louis Cruises, επρόκειτο να μεταβεί στη Σαντορίνη με τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Την ύπαρξη του ρήγματος, που σύμφωνα με ναυπηγούς δεν θέτει σε κίνδυνο την ασφαλή πλεύση του κρουαζιερόπλοιου, ανέφερε στον θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείο Εμπορικής Ναυτηλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο πλοίαρχος Γιάννης Παπαγγελής, ο οποίος έλαβε εντολή να μην προσεγγίσει στην Σαντορίνη και να κατευθυνθεί στην Μήλο για επιθεώρηση.

Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, από τεχνικούς, στη Μήλο και αφού διαπισώθηκε ότι το πλοίο είναι αξιόπλοο, το Aquamarine συνέχισε για τον Πειραιά, όπου άλλωστε και θα τερμάτιζε η τετραήμερη κρουαζιέρα του στο Αιγαίο.

Στην περιοχή επικρατούν άριστες καιρικές συνθήκες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο