Επιστροφή στο κλεινόν άστυ για τους εκδρομείς του Πάσχα
Το δρόμο της επιστροφής πήραν από το μεσημέρι της Δευτέρας οι εκδρομείς του Πάσχα και στις εισόδους των εθνικών οδών η κίνηση είναι αυξημένη, αλλά χωρίς σημαντικά προβλήματα. Βελτιώνονται σταδιακά οι καιρικές συνθήκες. Διευκολύνσεις και μέτρα της Τροχαίας για τους εκδρομείς.
Αρχισε το μεσημέρι της Δευτέρας η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στα αστικά κέντρα. Οι καιρικές συνθήκες βελτιώνονται σταδιακά διευκολύνοντας τους οδηγούς, πάντως σύμφωνα με την ΕΜΥ δεν θα λείψουν οι τοπικές καταιγίδες.
Στις εισόδους των δύο εθνικών οδών η κίνηση είναι αυξημένη από το μεσημέρι χωρίς να καταγράφονται σημαντικά προβλήματα. Διευκολύνσεις και μέτρα λαμβάνει η Τροχαία για όσους επιστρέφουν οδικώς στα εθνικά δίκτυα.
Αρκετοί εκδρομείς πάντως προβλέπεται να κάνουν παρατεταμένες «διακοπές», ενώνοντας την αργία του Πάσχα με την απεργία της Πρωτομαγιάς. Οι δύο εργάσιμες ημέρες που μεσολαβούν «προσφέρονται» για επσημη ή …ανεπίσημη άδεια από την εργασία.
Η Αστυνομία και η Τροχαία έχουν ανακοινώσει σειρά μέτρων για την διευκόλυνση της επιστροφής των εκδρομέων, ανάμεσά τους η απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών στις εθνικές οδούς από τις 3μμ μέχρι τις 11μμ.
Συχνά είναι και τα αλκοτέστ από την Τροχαία.
Από την Μεγάλη Δευτέρα, περισσότερα από 800.000 αυτοκίνητα εγκατέλειψαν τα αστικά κέντρα.
Ο καιρός, παρά τις βροχές που έπεσαν το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, παρουσίασε σημάδια βελτίωσης τη Δευτέρα, αν και υπήρξαν κατά τόπους βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία έφθασε έως τους 18 βαθμούς Κελσίου στην Αττική.
Την Τρίτη του Πάσχα ο καιρός αρχικά θα είναι σχεδόν αίθριος σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, βαθμιαία όμως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις, με πιθανότητα στα βορειοδυτικά για λίγες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.
Βαθμιαία θα βελτιώνεται ο καιρός και τις επόμενες ημέρες. Την Πρωτομαγιά η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.