Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Κορυφώθηκε το Θείο Δράμα τη Μεγάλη Παρασκευή

Κορυφώθηκε το Θείο Δράμα τη Μεγάλη Παρασκευή

Σε κλίμα κατάνυξης κορυφώθηκε το Θείο Δράμα, τη Μεγάλη Παρασκευή. Οι πιστοί κατέκλυσαν τους ιερούς ναούς για την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και την Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου, ενώ το βράδυ τελέστηκε η περιφορά του Επιταφίου. Στα Ιωάννινα οι Κ.Παπούλιας και Κ.Καραμανλής.

53

Σε κλίμα κατάνυξης κορυφώθηκε το Θείο Δράμα, τη Μεγάλη Παρασκευή. Οι πιστοί κατέκλυσαν τους ιερούς ναούς για την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και την Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου, ενώ το βράδυ τελέστηκε η περιφορά του Επιταφίου.

Στην ακολουθία που τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, χοροστάτησε ο Επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος, λόγω της απουσίας του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Σε μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σημείωνε ότι «δεν υπάρχει τίποτε πολυτιμότερο να μοιραστούμε παρά φως και Ανάσταση».

Παράλληλα, οδηγίες για περιφορά του Επιταφίου χωρίς επισημότητες, διαγγέλματα και παρουσία κληρικών από άλλες Εκκλησίες, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, έχει δώσει από τις προηγούμενες ημέρες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Αυτήν τη φορά δεν υπάρχει σχέδιο για «ραντεβού» των Επιταφίων στο Σύνταγμα. Επιπλέον, οι ενορίες δεν ήταν υποχρεωμένες να στείλουν ιερείς στη Μητρόπολη, ενώ το Ευαγγέλιο στη Μητρόπολη διαβάστηκε σε πέντε γλώσσες και όχι σε 20 στα πρότυπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Στα Ιωάννινα οι Κ.Παπούλιας και Κ.Καραμανλής

Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου στα Ιωάννινα και στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Πωγωνιανή, ο Πρόεδρος της ΔημοκρατίαςΚάρολος Παπούλιας και ο πρωθυπουργόςΚώστας Καραμανλής, αντίστοιχα, παρακολούθησαν την Ακολουθία του Επιταφίου.

Στα Ιωάννινα, ο κ. Παπούλιας συνόδευσε τον Επιτάφιο μαζί με εκατοντάδες πιστούς, από την Μητρόπολη στην κεντρική πλατεία της πόλης, που είχε κατακλυστεί από χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες απ όλη την Ελλάδα. Εκεί συγκεντρώθηκαν και οι Επιτάφιοι όλων των κεντρικών εκκλησιών της πόλης. Η Περιφορά των Επιταφίων υπήρξε κίνδυνος να ματαιωθεί λόγω της βροχής, η οποία τελικά σταμάτησε περίπου μισή ώρα πριν την προγραμματισμένη τελετή και όλα στην συνέχεια κύλησαν ομαλά.

Ο πρωθυπουργός με την οικογένειά του παρακολούθησαν την Ακολουθία και στη συνέχεια την Περιφορά του Επιταφίου στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Πωγωνιανή, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο