Τεσσάρα Πανιωνίου με… αποδέκτη τον Αστέρα
Καθοριστικό βήμα για τη συμμετοχή του στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας έκανε ο Πανιώνιος, που νίκησε 4-1 τον Αστέρα Τρίπολης στη Νέα Σμύρνη. Mεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Λάμπρος Χούτος, που δημιούργησε τα πρώτα δύο γκολ της ομάδας του (Κουμορτζί 9΄, Τζιμπούρ 11΄-πέναλτι) και πέτυχε τα άλλα δύο (50΄, 55΄).
89
Αλλος είχε το όνομα, άλλος τη… λάμψη. Με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Λάμπρο Χούτο, ο Πανιώνιος συνέτριψε 4-1 τον Αστέρα Τρίπολη, για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα και έβαλε πλώρη για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Ενα χορταστικό παιχνίδι για τους φιλάθλους που βρέθηκαν στη Νέα Σμύρνη, καθώς αποζημιώθηκαν με 5 γκολ, ένα δοκάρι, μία αποβολή και πολλές ευκαιρίες.
Παρουσία των Οτο Ρεχάγκελ και Τάκη Λεμονή (φήμες θέλουν τον δεύτερο να αναλαμβάνει τον Αστέρα από τη νέα σεζόν), ο Πανιώνιος έβαλε τις βάσεις της νίκης από πολύ νωρίς, πετυχαίνοντας 2 γκολ μέσα σε ένα τρίλεπτο (8` και 11`)!
Ο Βαγγέλης Κουτσόπουλος ήταν ο δημιουργός και των δύο φάσεων που είχαν ως αποτέλεσμα το πρώτο γκολ του Μπερνάρ Κουμορτζί με την φανέλα του Πανιωνίου (είχε να σκοράρει στο πρωτάθλημα από τον Απρίλιο του 2007, στο ΑΕΚ – Αιγάλεω 5-2) και το 13ο φετινό του Ραφίκ Τζιμπούρ.
Ο Αστέρας γινόταν απειλητικός, με τον Ζαϊρί να κάνει… όργια από δεξιά, αλλά τους Φιλομένο και Τσέζαρεκ να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες να ξαναβάλουν την ομάδα της Τρίπολης στο παιχνίδι. Αποκορύφωμα το δοκάρι του αργεντινού στο 45`.
Πάντως, ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στον Κλεόπα Γιάννου, ο οποίος επανήλθε στην αρχική ενδεκάδα του Πανιωνίου και είχε στο ενεργητικό του μια καταπληκτική απόκρουση -στις αρχές του παιχνιδιού- σε κεφαλιά του Φιλομένο, όπου κράτησε το μηδέν για την εστία του.
Τα νεύρα μεταξύ των ποδοσφαιριστών κυριάρχησαν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με τον διαιτητή, Ντάτη, να δείχνει τρεις φορές στην ίδια φάση κίτρινη κάρτα σε παίκτες των δύο ομάδων.
Στην επανάληψη, ο Χούτος πήρε τ` όπλο του και με δύο γρήγορα γκολ (49`, 55`) έβαλε πρόωρο τέλος στο παιχνίδι, υποχρεώνοντας τον Αστέρα Τρίπολης στην πιο βαριά ήττα του στο πρωτάθλημα.
Τα υπόλοιπα λεπτά πήραν διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού ήδη ο Πανιώνιος είχε πιάσει -και προσπεράσει λόγω της μεγάλης νίκης του- τον Αστέρα (38 βαθμούς) στην 5η θέση της βαθμολογίας, η οποία εξασφαλίζει την συμμετοχή στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.
Το μόνο που κατάφεραν να κάνουν οι φιλοξενούμενοι, ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής στο 70` με καταπληκτικό σουτ του Μιλάνο, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι 7 λεπτά νωρίτερα (63`). Κι, όμως, ο αργεντινός άσος… πρόλαβε και αποβλήθηκε στο 73` για θέατρο (αυστηρή απόφαση του διαιτητή).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Λίνεν): Γιάννου, Μανιάτης (81΄ Σκούφαλης), Ντιαβαρά, Τζιμπούρ, Κουτσόπουλος, Μάκος (66΄ Πλασκόνι), Μαϊστόροβιτς, Κουμορτζί, Γουνδουλάκης, Νικολάου, Χούτος (74΄ Σιαλμάς).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. (Τζαναβάρας): Αμπάρης, Κυριάκος (63΄ Μιλάνο), Μασάντο, Λαζαρίδης, Νταμόντε, Μασάρα, Λαδάκης (35΄ Κανακούδης), Καρντόσο, Ζαϊρί, Φιλομένο, Τσέζαρεκ (46΄ Ιωάννου).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,www.sport.gr
- Η Ρεάλ, η δικαίωση του Τσάμπι Αλόνσο και η Λίβερπουλ
- Χαμός στην Αργεντινή: Ποδοσφαιριστής φώναξε «βόμβα» μέσα σε αεροπλάνο και συνελήφθη (vid)
- Ο Μαρτσίνιακ, ο τραυματισμός του, το μουντιάλ και η Σαουδική Αραβία
- Άρχισαν τα… όργανα για Ροσένιορ – Η τρίτη σερί ήττα και τα «σενάρια» απόλυσης
- Φοντέκιο: «Είχα σκαμπανεβάσματα, αλλά ελπίζω να μείνω στους Χιτ»
- Μια χρονιά σε μια «ζαριά»
- Το επετειακό σήμα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για τα 100 χρόνια του συλλόγου (vid)
- Το παράπονο του Ρόμπερτσον: «Η Λίβερπουλ δεν μου έκανε πρόταση ανανέωσης»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442