Η Σίτι νικήτρια στο Old Trafford, «λευκή» ισοπαλία για Τσέλσι και Λίβερπουλ
Το τοπικό ντέρμπι του Μάντσεστερ για την 26η αγωνιστική βρήκε θριαμβεύτρια τη Σίτι του Σβεν Γκόραν Ερικσον με 2-1, στερώντας από τους «μπέμπηδες» τη δυνατότητα να σκαρφαλώσουν στο ρετιρέ της premier league έστω και προσωρινά (η Αρσεναλ έχει την ευκαιρία τη Δευτέρα να ξεφύγει με πέντε βαθμούς). Λευκή ισοπαλία μεταξύ Τσέλσι και Λίβερπουλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ».
Το τοπικό ντέρμπι του Μάντσεστερ για την 26η αγωνιστική βρήκε θριαμβεύτρια τη Σίτι του Σβεν Γκόραν Ερικσον με 2-1, στερώντας από τους «μπέμπηδες» τη δυνατότητα να σκαρφαλώσουν στο ρετιρέ της premier league έστω και προσωρινά (η Αρσεναλ έχει την ευκαιρία αύριο να ξεφύγει με πέντε βαθμούς).
Οι «πολίτες» προηγήθηκαν με 2-0 στο ημίχρονο με γκολ των Βασέλ (25) και Μουαρουάρι (45) και στο δεύτερο μέρος, παρά την πίεση που δέχτηκαν, κατάφεραν να πάρουν τη μεγάλη νίκη.
Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο 90 με τον Κάρικ.
Aξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι δυο πλευρές φιλάθλων ενώθηκαν σε ενός λεπτού απόλυτης σιγής για την τραγωδία στο Μόναχο, από την οποία συμπληρώθηκαν φέτος 50 χρόνια κι ενώ παίκτες και τεχνικά τιμ απέδωσαν φόρο τιμής στους 23 που έχασαν τη ζωή τους στις 6/2/1958, οκτώ εκ των οποίων ήταν παίκτες της Γιουνάοτεντ.
Πάντως, πριν από το εναρκτήριο λάκτισμα οι φόβοι για προσβολή των νεκρών από τους οπαδούς της Σίτι ήταν έντονοι με τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον να εκφράζει δυσφορία για τον ορισμό του αγώνα στη συγκεκριμένη ημερομηνία. Όλες οι ανησυχίες, όμως, εξαφανίστηκαν με την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.
Τόσο ο Φέργκιουσον, όσο και ο Σβεν Γιόραν Ερικσον κατέθεσαν στεφάνια στα χρώματα των ομάδων τους κι αγκαλιάστηκαν, καθώς το κοινό τους χειροκρότησε θερμά ενώ οι φίλαθλοι της Γιουνάιτεντ έπραξαν ομοίως, αυτή τη φορά ως ένδειξη εκτίμησης προς αυτούς της Σίτι, για την συμπεριφορά τους.
Την απώλεια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί η Τσέλσι, η οποία έμεινε στο 0-0 με την Λίβερπουλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ».
Ο Αβρααμ Γκραντ παρέταξε την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Champions League με την εξής σύνθεση: Τσεχ, Μπελέτι, Καρβάλιο, Αλεξ, Ασλεϊ Κόουλ, Μπάλακ, Μακελελέ, Λάμπαρντ (71 Ομπι Μίκελ), Ράιτ Φίλιπς (64 Μαλουντά), Ανελκά, Τζο Κόουλ (86 Πιζάρο).
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φιλοξενήθηκε σε podcast του Γκόραν Ντράγκιτς και μεταξύ άλλων, μίλησε για την τεράστια επιτυχία της κατάκτησης του χάλκινου μεταλλίου με την Εθνική Ελλάδας στο Eurobasket.