Ο Παναθηναϊκός έπεσε στο τείχος της Ξάνθης και έχασε πολύτιμο έδαφος
Σαν... κυματοθραύστης λειτούργησε η Ξάνθη, άντεξε στην πίεση του Παναθηναϊκού και έφυγε από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0). Από την πλευρά τους, οι «πράσινοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, πίεσαν ασφυκτικά την άμυνα της ακριτικής ομάδας, αλλά δεν μπόρεσαν να βρούνε την δίοδο προς την εστία του πολύ καλού Γκσπούρνινγκ. Μοναδικό θετικό σημείο για τους γηπεδούχους η επιστροφή των οπαδών τους.
Σαν… κυματοθραύστης λειτούργησε η Ξάνθη, άντεξε στην πίεση του Παναθηναϊκού και έφυγε από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0). Από την πλευρά τους, οι «πράσινοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, πίεσαν ασφυκτικά την άμυνα της ακριτικής ομάδας, αλλά δεν μπόρεσαν να βρούνε την δίοδο προς την εστία του πολύ καλού Γκσπούρνινγκ.
Μοναδικό θετικό σημείο για τους γηπεδούχους ήταν η ατμόσφαιρα που δημιούργησε η επιστροφή του φορέα των οργανωμένων οπαδών τους στις εξέδρες του γηπέδου.
Η κόντρα των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού με τη διοίκηση της ομάδας, που έχει ξεκινήσει από την αρχή της περιόδου, λόγω της ticket club, κορυφώθηκε στο παιχνίδι με την Ξάνθη.
Η Λεωφόρος θύμισε παλιές καλές μέρες με την ατμόσφαιρα που δημιούργησε η επιστροφή του Ενιαίου Φορέα των οπαδών στη θύρα 7 του γηπέδου και όχι στην ιστορική θύρα 13, που συνηθίζεται να μαζεύεται ο πυρήνας των οπαδών του Παναθηναϊκού.
Με συνθήματα και πανό, στράφηκαν κατά της διοίκησης του Παναθηναϊκού και πιο χαρακτηριστικό όλων είναι αυτό που ύψωσαν και το οποίο έγραφε: «Τζίγκερ ποια θύρα σου αρέσει; Αυτή ή η απέναντι;».
Η απέναντι από την θύρα 7 είναι φυσικά η θύρα 13, η οποία στο παιχνίδι με την Ξάνθη ήταν μισογεμάτη ή -αν προτιμάτε- μισοάδεια και δεν είχε τον παλμό που είχε η θύρα 7.
Επίσης, ακούστηκε το σύνθημα: «ΠΑΟ θρησκεία, η θέση μας δεν είναι εδώ είναι στην 13». Αυτός ήταν ένας τρόπος να εκδηλώσουν οι οργανωμένοι οπαδοί την δυσαρέσκεια προς την διοίκηση, η οποία όμως δεν φέρεται διατεθειμένη να κάνει πίσω στο θέμα της ticket club.
Η Λεωφόρος, λοιπόν, θύμισε παλιές καλές μέρες, αλλά η εικόνα και το αποτέλεσμα της ομάδας τους στέρησαν τη δυνατότητα να φύγουν ευχαριστημένοι από το γήπεδο.
Ο Ζοζέ Πεσέιρο επανέφερε κατά τα 10/11 (αντί του τιμωρημένου Γιώργου Καραγκούνη ξεκίνησε ο Ίβανσιτς) το σχήμα που νίκησε την ΑΕΚ στη Λεωφόρο, αλλά πάρα τη διάθεση που υπήρξε η απόδοση κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα.
Οι «πράσινοι» πίεσαν ψηλά, κέρδισαν μπάλες, είχαν την υπεροχή, ωστόσο, η αμυντική τακτική της Ξάνθης δεν άφησε ελεύθερους χώρους για να απειλήσουν την εστία του Γκσπούρνινγκ. Η ακριτική ομάδα δεν πέρασε το κέντρο σε ολόκληρο το ματς και κατέβηκε με κύριο μέλημα να μην δεχτεί γκολ.
Ο Δημούτσος από δεξιά πήρε τις περισσότερες προσπάθειες σε σχέση με τον Ιβανσιτς, ενώ η πολυκοσμία στον άξονα δεν έδινε τη δυνατότητα να περάσουν επικίνδυνες μπαλιές.
Οι παίκτες του «τριφυλλιού» δεν είχαν έμπνευση και γρήγορη σκέψη για να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα και να δημιουργήσουν ρήγματα στο αμυντικό τείχος της Ξάνθης, ενώ όσες φορές χρειάστηκαν οι επιθετικοί να εκτελέσουν δεν το έκαναν με ιδανικό τρόπο.
Ο Πορτογάλος τεχνικός χρησιμοποίησε όσους επιθετικούς είχε στη διάθεσή του για να πετύχει το πολυπόθητο γκολ, όμως, όσο παρέμενε το πρόβλημα της τροφοδότησης των κυνηγών από τα χαφ αποτέλεσμα δεν υπήρχε.
Η επανεμφάνιση του Νίνη μετά από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος ήταν το τελευταίο χαρτί του Πεσέιρο, ωστόσο, δεν κατάφερε να γείρει την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του.
Ο διαιτητής Γ. Κασναφέρης (Αθηνών) έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Γιουρασόφσκι.
LIVE: ΠΑΟΚ – Άρης Betsson. Παρακολουθήστε live στις 18:00 την εξέλιξη της εξ αναβολής αναμέτρησης ΠΑΟΚ – Άρης Betsson για την 21η αγωνιστική της Stoiximan GBL. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ.
Ο Σάσα Βεζένκοφ κλήθηκε να επιλέξει την κορυφαία πεντάδα του για την κανονική περίοδο της Euroleague, συμπεριλαμβάνοντας τόσο τον εαυτό του, όσο και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ.
Μάρκο Νίκολιτς και Φελίπε Ρέλβας μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου για τη ρεβάνς της ΑΕΚ με τη Ράγιο Βαγιεκάνο, τονίζοντας αμφότεροι πως η «Ένωση» θα πολεμήσει μέχρι τέλους για να πετύχει την ανατροπή.
Ο ηθοποιός Μιχάλης Μητρούσης εξήγησε πώς ο αθλητισμός και συγκεκριμένα το ποδόσφαιρο τον βοήθησε να ξεπεράσει μια δύσκολη ψυχολογικά κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει όταν ήταν μικρός.