Σε βαρύ κλίμα η Σύνοδος της Ιεραρχίας στη Μονή Πετράκη
Σε βαρύ κλίμα διεξήχθη την Τρίτη στη Μονή Πετράκη η Σύνοδος της Ιεραρχίας, η πρώτη συνεδρίαση απόντος του Aρχιεπισκόπου και μετά τις δυσάρεστες ειδήσεις από το Μαϊάμι για την υγεία του. Θέμα διαδοχής έθεσε ο μητροπολίτης Ζακύνθου.
Σε βαρύ κλίμα διεξήχθη την Τρίτη στη Μονή Πετράκη η Σύνοδος της Ιεραρχίας, η πρώτη συνεδρίαση απόντος του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και μετά τις δυσάρεστες ειδήσεις από το Μαϊάμι για την υγεία του.
Θέμα διαδοχής έθεσε με δηλώσεις του ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος: «Έως τώρα δεν ήταν ηθικό να τεθεί το ζήτημα, αλλά από τη στιγμή που ο κ. Χριστόδουλος έχει μία ασθένεια μη ιάσιμη τώρα είναι καιρός να τεθεί» είπε.
Ο ίδιος, πάντως, έσπευσε να διευκρινίσει ότι καμία διαδικασία διαδοχής δεν έχει ξεκινήσει, ενώ ερωτηθείς εάν υπάρχει κενό στην Κεφαλή της Εκκλησίας δήλωσε ότι «οι 80 Μητροπολίτες είναι περισσότεροι από τον έναν».
Για ασέβεια έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Συνόδου, Μητροπολίτης Λαγκαδά. Έλλειψη χριστιανικού πνεύματος και αγένεια καταλόγισε ο μητροπολίτης Νέας Σμύρνης.
Οι ιεράρχες, στη διάρκεια της Συνόδου,πραγματοποίησαν δέηση υπέρ της υγείας του Αρχιεπισκόπου. Στη Σύνοδο δεν προσήλθαν επτά ιεράρχες, ενώ υπήρξαν συζητήσεις εάν θα γίνουν κανονικά οι εργασίες της Συνόδου και τις επόμενες ημέρες ή εάν λόγω των εξελίξεων συμπυκνωθούν σε μία ή δύο ημέρες και εξουσιοδοτηθεί η Διαρκής Ιερά Σύνοδος να ορίσει νέα συνεδρίαση της Ιεραρχίας εν ευθέτω χρόνο.
Ωστόσο δεν ήταν λίγοι οι ιεράρχες που επέμεναν ότι η Ιεραρχία πρέπει να συνεδριάσει, καθώς η Εκκλησία εισέρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο, με δεδομένο ότι η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου είναι πολύ δύσκολη.
Τελικά, ακολούθησε ευρεία συζήτηση για το θέμα της υγείας του Μακαριώτατου, αλλά και το ενδεχόμενο αναβολής των εργασιών της Ιεράς Συνόδου.
* Να συνταχθεί και να αποσταλεί επιστολή συμπαραστάσεως και ευχώνπρος τον κ. Χριστόδουλο.
*Την επιστολή να παραδώσουν στον Μακαριώτατο δύο ιεράρχες, οι οποίοι θα μεταβούν στο Μαϊάμι.
* Να διεξαχθούν κανονικά οι εργασίες της Ιεραρχίας, αλλά να αλλάξει η σειρά παρουσιάσεως των εισηγήσεων και ναπεριοριστεί οαριθμός των ημερών συνεδριάσεων από τέσσερις σε δύο.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας