Με εξορμήσεις στη βάση θα συνεχιστεί η κούρσα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ
Με το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου και την επίσημη ανακήρυξη των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ξεκίνησε και τυπικά η κούρσα για το προεδρικό αξίωμα του Κινήματος, η οποία θα συνεχιστεί με εκστρατείες ενημέρωσης στη βάση του κόμματος. Την ίδια ώρα συνεχίζονται μεταξύ στελεχών οι κόντρες περί «υπονόμευσης».
Με το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου και την επίσημη ανακήρυξη των κ.κ. Γ.Παπανδρέου, Ευ.Βενιζέλου και Κ.Σκανδαλίδη ως υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ξεκίνησε και τυπικά η κούρσα για το προεδρικό αξίωμα του Κινήματος. Η αντιπαράθεση θα συνεχιστεί με εκστρατείες ενημέρωσης στη βάση του κόμματος. Την ίδια ώρα συνεχίζονται μεταξύ στελεχών οι κόντρες περί «υπονόμευσης».
Ο Γ.Παπανδρέου, ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας (Αlter) δίνει την πρώτη του, μετεκλογική και πρώτη στο πλαίσιο της ιδιόμορφης προεκλογικής περιόδου, συνέντευξή του, σχεδιάζει να επισκεφθεί μερικές μεγάλες κομματικές οργανώσεις της περιφέρειας προκειμένου να συνομιλήσει με μέλη και οπαδούς του Κινήματος. Όπως αναμένεται, ο κ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί το Ηράκλειο, την Πάτρα, αλλά και την Κοζάνη, ενώ δεν αποκλείεται να επισκεφθεί και τη Νομαρχιακή Θεσσαλονίκης.
Περιοδείες στην περιφέρεια ξεκινάει από την Τρίτη και ο Ευ.Βενιζέλος, ο οποίος προτίθεται να επισκεφθεί όσες περισσότερες οργανώσεις μπορεί, ενώ, όπως έγινε γνωστό από το επιτελείο του, στελέχη που πρόσκεινται σ΄ αυτόν θα επισκεφθούν και τις περίπου 900 δημοτικές οργανώσεις της χώρας. Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος θα δώσει έμφαση στην αντιπολιτευτική τακτική, όπως φαίνεται και από επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε τη Δευτέρα προς τον πρωθυπουργό για τα προβλήματα στην Παιδεία -την πρώτη στη Βουλή που προέκυψε άπό τις τελευταίες εκλογές.
Ο Κ.Σκανδαλίδης θα ξεκινήσει τις περιοδείες του για λόγους συμβολικούς από τη Ρόδο, με στόχο να επισκεφθεί αρχικά τις έδρες του συνόλου των περιφερειών της χώρας και στη συνέχεια μεγάλες δημοτικές οργανώσεις. Ο κ. Σκανδαλίδης θα επιχειρεί, παράλληλα με τις περιοδείες, δημόσιες παρεμβάσεις όπου αυτό είναι εφικτό, ενώ θα συνοδεύει τις επισκέψεις του στις περιφέρειες με συνεντεύξεις Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο ίδιος αναμένεται να παρουσιάσει μάλλον την Τρίτη τη διακήρυξή του για το «νέο» ΠΑΣΟΚ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Την ίδια ώρα συνεχίζονται μεταξύ στελεχών οι κόντρες περί «υπονόμευσης», αφορμή για τις οποίες υπήρξαν δηλώσεις του Φ.Πετσάλνικου στο ΜEGA. Ο στενός συνεργάτης του Γ.Παπανδρέου κατονόμασε συγκεκριμένα στελέχη τα οποία, όπως είπε, ανέκοψαν με τη συμπεριφορά τους την ανοδική πορεία του κόμματος.
«Το 2006 είχε αποτυπωθεί στις δημοσκοπήσεις ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν σε μια περίοδο κατά τι μπροστά από τη ΝΔ. Εκείνες τις ημέρες άρχισαν διάφορες διαφοροποιήσεις. Επί παραδείγματι, η περίφημη δήλωση του Αλέκου Παπαδόπουλου ότι το όριο της συνταξιοδότησης θα πρέπει να είναι στα 65 χρόνια για όλους και όλες, ενώ θυμίζω την αγορά της Εμπορικής, για την οποία ο Γιάννος Παπαντωνίου βγήκε και είπε ήταν πολύ καλή η τιμή με την οποία πωλήθηκε η Τράπεζα».
Εντονη ήταν η αντίδραση τόσο του Γ.Παπαντωνίου, ο οποίος απάντησε: «Ο κ. Πετσάλνικος είπε ένα μεγάλο ψέμα. Στη δήλωσή μου τότε ως πρώην υπουργός Οικονομίας των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ είχα καταγγείλει το χαμηλό τίμημα στο οποίο είχε ιδιωτικοποιήσει την Εμπορική Τράπεζα η κυβέρνηση της ΝΔ».
Αλλά και και ο Αλέκος Παπαδόπουλος στην ομιλία του στο εθνικό συμβούλιο εξαπέλυσε βέλη κατά του κ. Πετσάλνικου. «Πρέπει εδώ μεσα -είπε- η ηγεσία να πει καθαρά εάν μας θεωρεί συνωμότες. Διαφορετικά είναι παμμέγιστη δειλία». Τη Δευτέρα ο κ. Παπαδόπουλος επανήθλε ζητώντας από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να απαγορεύσει σε στελέχη του Κινήματος να προβαίνουν σε δηλώσεις περί υπονομευτών.
Στη δήλωσή του ο κ. Παπαδόπουλος υπεραμύνεται της παλαιότερης θέσης του (Απρίλιος του 2006) για το ασφαλιστικό, ότι «δεν νοείται στη χώρα μας να υπάρχουν συνταξιούχοι κάτω των 60 χρονών» λέγοντας πως τη θέση αυτή υπερασπίζεται σήμερα και τονίζει ότι αυτή θα υπερασπίζεται και μετά τις 11 Νοεμβρίου.
Ο ίδιος θεωρεί «αυτονόητο το δικαίωμα κάθε στελέχους ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού δημοκρατικού κόμματος, όπως επιθυμούμε να είναι το ΠΑΣΟΚ, να διατυπώνει δημόσια και με ευθύνη τις απόψεις του για σημαντικά προβλήματα της χώρας». Και προσθέτει ότι «το δικαίωμα αυτό δεν το απεμπολώ».
Ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτηρίζει «περιφερόμενους συκοφάντες» όσους χαρακτηρίζουν υπονομευτική τη συγκεκριμένη δήλωσή του και ζητεί από τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου να πάρει θέση επ΄ αυτού.
Στο θέμα περί υπονόμευσης επανήλθε με δηλώσεις του, επίσης στο Mega, ο Χρ.Παπουτσής. «Φυσικά και υπάρχουν πρακτικές οι οποίες υπονόμευσαν την πορεία μας» είπε, προσθέτοντας: «Εγώ θεωρώ ότι είναι υπονομευτική πρακτική το να συζητάς το πρωί στα όργανα, να συμφωνείς, να βγαίνουν ομόφωνες αποφάσεις και το απόγευμα ο καθένας εξ ημών -και βάζω μέσα και τον εαυτό μου- να δίνει τη δική του ερμηνεία και να προκαλεί σύγχυση στην κοινωνία. Αυτό είναι υπονομευτική πρακτική της συλλογικής λειτουργίας».
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας