Αυξήσεις σε πωλήσεις και κέρδη σημείωσε ο όμιλος Vivartia το α εξάμηνο 2007
Οι πωλήσεις του Ομίλου Vivartia ενισχύθηκαν το α εξάμηνο 2007 κατά 15,6%, στα 517,6 εκατ και τα καθαρά κέρδη κατά 9,4% στα 20,6 εκατ. ευρώ. Στην ανάπτυξη των πωλήσεων, σε συνδυασμό με την ισχυροποίηση της θέσης της εταιρείας στις αγορές της ΝΑ Ευρώπης αποδίδεται η βελτίωση αυτή.
93
Tο πρώτο εξάμηνο του 2007, οι ενοποιημένες πωλήσεις (pro forma) του Ομίλου Vivartia ενισχύθηκαν κατά 15,6% στα 517,6 εκατ. από 447,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2006. Η ανάπτυξη των πωλήσεων όλων των κλάδων δραστηριότητας σε συνδυασμό με τη σημαντική επιρροή των αγορών της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης, συντέλεσαν στην άνω της αναμενόμενης αύξησης των πωλήσεων του Ομίλου.
Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), με τις κατάλληλες αναπροσαρμογές που έχουν γίνει για λόγους συγκρισιμότητας στα έσοδα από τη δραστηριότητα του παγωτού, ενισχύθηκαν κατά 16,7% στα 65 εκατ. ευρώ από 55,7 εκατ. ευρώ. Σημαντική επιρροή στην ως άνω αύξηση είχαν η αύξηση των πωλήσεων, η ορθολογικότερη διαχείριση των λειτουργικών εξόδων, καθώς και τα θετικά αποτελέσματα της αναδιοργάνωσης της δραστηριότητας στη Ρωσία.
Σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας, λαμβάνοντας υπόψη τις ανωτέρω προσαρμογές, τα κέρδη προ τόκων και φόρων (ΕΒΙΤ), αυξήθηκαν κατά 22,5% στα 39,2 εκατ. ευρώ από 31,9 εκατ. ευρώ, αποτέλεσμα των επιτυχημένων προσπαθειών βελτιστοποίησης των επενδύσεων, ενώ τα αντίστοιχα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 20,6 εκατ. ευρώ από 18,9 εκατ. ευρώ το εξάμηνο του 2006, αυξημένα κατά 9,4%, λόγω κυρίως των θετικών χρηματοοικονομικών εσόδων που είχαν εγγραφεί το πρώτο εξάμηνο του 2006.
Τα κέρδη ανά μετοχή ενισχύθηκαν κατά 9,4%, στα 0,28 ευρώ από 0,26 ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2006.
Σε ότι αφορά τα δημοσιευμένα αποτελέσματα του Ομίλου το πρώτο εξάμηνο του 2006, με βάση τις διατάξεις των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (ΔΠΧΠ) περιλαμβάνουν όλες τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες του πρώην Ομίλου ΔΕΛΤΑ χωρίς τη δραστηριότητα του κλάδου αρτοποιίας και ζαχαρωδών, επομένως δεν είναι συγκρίσιμα με το φετινό εξάμηνο του 2007.
Με βάση τα δημοσιευμένα μεγέθη, οι πωλήσεις του Ομίλου Vivartia το πρώτο εξάμηνο του 2007, πραγματοποίησαν αύξηση 79,4%, στα 517,6 εκατ. ευρώ από 288,5 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο διάστημα του 2006.
Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), ενισχύθηκαν κατά 55,6% στα 65 εκατ. ευρώ από 41,8 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 18,5% στα 20,6 εκατ. ευρώ από 25,3 εκατ. ευρώ, λόγω των ανωτέρω προσαρμογών από την δραστηριότητα του παγωτού, καθώς και των μη επαναλαμβανόμενων έκτακτων χρηματοοικονομικών εσόδων, που είχαν εγγραφεί την αντίστοιχη περίοδο του 2006.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη έκρηξη στην Καμπούλ
- Τζόουνς: «Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στον κόσμο μας»
- Ανέβασε στα social media την καταδίωξή του από αστυνομικούς – Διέλυσε σε ανταλλακτικά τη μηχανή για να μην εντοπιστεί
- Πιερρακάκης για τους δασμούς Τραμπ: «Κλειδί ο διάλογος» – Θεμελιώδεις αρχές κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα
- O βασιλιάς του Μαρόκου αποδέχθηκε την πρόταση Τραμπ για ένταξή του ως ιδρυτικό μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Australian Open 2026: Όλοι οι χορηγοί του Slam και η πραγματική αξία των συμφωνιών
- Ανί Ερνό: Όταν μια παράνομη έκτρωση κόντεψε να τη σκοτώσει, έκανε το δικαίωμα στην άμβλωση σημαία της
- Η μέρα των αποφάσεων για τις αγροτικές κινητοποιήσεις έφτασε – Το κλίμα στα μπλόκα και η αγωνία του Μαξίμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442