Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Σε αρνητικό έδαφος το Χρηματιστήριο την Τρίτη

Σε αρνητικό έδαφος το Χρηματιστήριο την Τρίτη

Σε αρνητικό έδαφος είναι το Χρηματιστήριο την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές, με αφορμή τις απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές, προχωρούν σε ρευστοποιήσεις σε όλους σχεδόν τους κλάδους. Στο επίκεντρο της αγοράς Marfin Investment, Vivartia, Intralot και ΝΕΛ.

27

Σε αρνητικό έδαφος είναι το Χρηματιστήριο την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές, με αφορμή τις απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές, προχωρούν σε ρευστοποιήσεις σε όλους σχεδόν τους κλάδους.

Ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,64% στις 5.061,05 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 72,8 εκατ. ευρώ.

«Σήμερα, οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν πτωτικά, ενώ οι επενδυτές αναμένεται να επικεντρωθούν σε μια σειρά μακροοικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων αυτών για το δείκτη τιμών παραγωγού και τη βιομηχανική παραγωγή. Η ελληνική αγορά αναμένεται να ακολουθήσει τους εταίρους της πτωτικά, δεδομένης της περιορισμένης ροής εταιρικών ειδήσεων» ανέφερε η Proton Bank στο πρωινό της σχόλιο.

Μετά το limit up της Δευτέρας, η Vivartia συνεχίζει να ενισχύεται (+4,52% στα 25 ευρώ), «πιάνοντας» την τιμή που προσέφερε η Marfin Investment (+1,10% σε 7,36 ευρώ) για το 30% της εταιρείας.

Η Intralot ενισχύεται κατά 1,09% στα 25,92 ευρώ. Η εταιρεία κέρδισε νέα συμφωνία στη Νότιο Κορέα, επεκτείνοντας την παρουσία της στην προσοδοφόρα ασιατική αγορά τυχερών παιχνιδιών.

Η ΝΕΛ σημειώνει άνοδο 3,23% στα 1,28 ευρώ. Η ναυτιλιακή ανακοίνωσε την Τρίτη ότι βρίσκεται σε διερευνητικές επαφές με Αραβες επενδυτές.

Χαμηλότερα κατά 0,35% στα 22,52 ευρώ η ΔΕΗ. Ο Ν.Σαουίρις δηλώνει ότι εξετάζει την αποχώρησή του από την Tellas και οι διαπραγματεύσεις με τον Αιγύπτιο επιχειρηματία είναι σε οριακό σημείο.

Τέλος, ο Τιτάνας συνεχίζει να υποχωρεί (-1,63% στα 40,94 ευρώ) μετά τη «βουτιά» της Δευτέρας, καθώς η δικαστική απόφαση που επηρεάζει αρνητικά θυγατρική του στις ΗΠΑ στερεί από τον όμιλο σημαντικά έσοδα. Η UBS είπε ότι υποβαθμίζει την αξιολόγηση για τη μετοχή σε «neutral» από «buy».

Ο FTSE/ASE 20 υποχωρεί κατά 0,69%, ο FTSE/ASE Mid 40 σημειώνει άνοδο 0,12% (χάρη κυρίως στην υψηλή στάθμιση της Vivartia)και ο FTSE/ASE Small Cap 80 καταγράφει απώλειες 0,44%.

Από τις μετοχές που διακινούνται, 59 ενισχύονται, 112 υποχωρούν και 215 παραμένουν αμετάβλητες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο