Με απεργία πείνας απαντά ο Σαντάμ Χουσεΐν στις συνθήκες κράτησής του
Ο Σαντάμ Χουσεΐν δήλωσε την Τρίτη στο δικαστήριο ότι εδώ και τρείς ημέρες πραγματοποιεί απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κακομεταχείριση που υφίσταται. Το ίδιο δήλωσαν και οι επτά συγκατηγορούμενοί του. Η δίκη διεκόπη για τις 28 Φεβρουαρίου.
30
Ο Σαντάμ Χουσεΐν δήλωσε την Τρίτη στο δικαστήριο ότι εδώ και τρείς ημέρες πραγματοποιεί απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κακομεταχείριση που υφίσταται. Το ίδιο δήλωσαν και οι επτά συγκατηγορούμενοί του.
«Κάνουμε απεργία πείνας για να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας στον τρόπο με τον οποίο μας έφεραν εδώ» δήλωσε ο πρώην Ιρακινός ηγέτης.
Οι συνήγοροι του πρώην δικτάτορα αξιώνουν την αλλαγή του προέδρου του δικαστηρίου, προστασία των δικηγόρων και των οικογενειών τους και απευθείας μετάδοση της δίκης χωρίς περικοπές.
«Ζήτω το μεγάλο αραβικό έθνος. Ζήτω οι μουτζαχεντίν» φώναξε ο Σαντάμ και για μία ακόμη φορά κατήγγειλε το δικαστήριο ως υποχείριο των Ηνωμένων Πολιτειών.
Κατά την τρίωρη ακροαματική διαδικασία της Τρίτης κατέθεσαν τρεις πρώην αξιωματούχοι του ανατραπέντος καθεστώτος. Και οι τρεις αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται για τη σφαγή 148 ανθρώπων το 1982 στο Ντουτζάιλ.
Η δίκη διεκόπη έως τις 28 Φεβρουαρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Βαθαίνουν οι διαχωριστικές γραμμές στη «γαλάζια» παράταξη – Τι σηματοδοτεί η κοινή παρουσία Καραμανλή – Σαμαρά στην Καλαμάτα
- Αίγινα: Ακατάλληλο για κάθε χρήση το νερό εδώ για ενάμιση μήνα – Τι καταγγέλλουν οι κάτοικοι
- Σπείρα έφερνε αλλοδαπούς στην Αθήνα και τους εξανάγκαζαν σε επαιτεία στους δρόμους
- Παναθηναϊκός: Ένταση με Μπακασέτα και οπαδούς μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ
- Προβληματίζει ο πληθωρισμός στην Ελλάδα – Τρίτος υψηλότερος στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο
- ΗΠΑ – Ιράν: Το πλαίσιο συμφωνίας που πρότειναν οι διαμεσολαβητές – Το «αγκάθι» του εμπλουτισμού ουρανίου
- Solobasket: «Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζει κίνηση που θα… ταρακουνήσει την Ευρώπη»
- 5+1 Επιτραπέζια παιχνίδια για βραδιές στο σπίτι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/nick-martin-tIatBQ74-VE-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442