Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σε συγκινητικό κλίμα η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Κούδα

Σε συγκινητικό κλίμα η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Κούδα

«Της ζωής του το παιχνίδι» παρουσίασε το Σάββατο ο Γιώργος Κούδας. Πρόκειται φυσικά για την αυτοβιογραφία του «Μεγαλέξανδρου» του ελληνικού ποδοσφαίρου, που θέλησε να μάθουν και οι νεότεροι για το παλιό καλό ποδόσφαιρο και για την δική του... τέχνη.

26

Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου «Ολύμπιον» έγινε το Σάββατο η παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του μεγάλου άσου του παρελθόντος Γιώργου Κούδα, παρουσία των πολιτικών, αθλητικών και κοινωνικών αρχών της Θεσσαλονίκης.

Στην γεμάτη από φιλάθλους, παράγοντες και αθλητές αίθουσα, παρουσία και του Μητροπολίτη Ανθιμου, του υφυπουργού αθλητισμού Γιώργου Ορφανού και σχεδόν όλων των συμπαικτών του, ο «Μεγαλέξανδρος» του ελληνικού ποδοσφαίρου παρουσίασε στο κοινό «Της ζωής μου το παιχνίδι», όπως τιτλοφορείται η πλούσια από κάθε πλευρά έκδοση της βιογραφίας του.

Στο πάνελ της εκδήλωσης ήταν παρόντες και μίλησαν, εκτός από τον συγκινημένο αθλητή, ο Βουλευτής και τέως ομοσπονδιακός προπονητής μπάσκετ Γιάννης Ιωαννίδης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης Αγάπιος Σαχίνης, ο συγγραφέας του βιβλίου Κώστας Μπλιάτκας, ο αντινομάρχης Διονύσης Ψωμιάδης, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ και της εθνικής ομάδας Θοδωρής Ζαγοράκης και φυσικά ο συντονιστής της εκδήλωσης δημοσιογράφος Περικλής Στέλλας.

Ο μόνος που δεν κατάφερε να δώσει το «παρών» ήταν ο τέως Υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, που η καθυστερημένη επιστροφή του από τις ΗΠΑ δεν του επέτρεψε να είναι στην ώρα του στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ολοι οι ομιλητές της εκδήλωσης εξήραν το ήθος του, πέρα από τα αγωνιστικά προτερήματα του Γιώργου Κούδα και μάλιστα αρκετοί από αυτούς αναφέρθηκαν και σε περιστατικά της γνωριμίας μαζί του.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, που διαδέχτηκε τον Κούδα στις καρδιές των φίλων του ΠΑΟΚ, είπε: «Δεν μπορώ να πω ότι πρόλαβα αρκετά από την εποχή του Γιώργου Κούδα. Ακουγα τόσα όμως που είναι σα να τον γνώρισα στο γήπεδο. Θα έπρεπε όμως ένα τέτοιο βιβλίο να κυκλοφορήσει νωρίτερα για να δουν και να μάθουν οι νέοι, ποιος ήταν και τι έκανε ο Γιώργος Κούδας, στα γήπεδα και στην ζωή του».

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης επαίνεσε τον Γιώργο Κούδα και εξήρε το ταλέντο και την χαρισματική του φυσιογνωμία. Στην σύντομη αναφορά του έκανε και μια σύγκριση: «Τότε ήταν που άρχιζε μια εποχή σταροποίησης των ποδοσφαιριστών και ο Κούδας ήταν ο πρώτος αυτής της εποχής. Εγώ είχα διαλέξει τον μοναχικό δρόμο του στίβου και την μοναξιά του κλασσικού αθλητισμού».

Στην εκδήλωση παρέστησαν πολλοί αθλητές, βουλευτές, παράγοντες, βετεράνοι ποδοσφαιριστές, φίλαθλοι άλλων ομάδων και εκπρόσωποι φορεών του αθλητισμού και ο ίδιος ο Κούδας, συγκινημένος από την παρουσία του κόσμου, απευθυνόμενος σ αυτό το πλήθος είπε: «Να με συγχωρείτε που δεν μπορώ να μιλήσω όρθιος γιατί από την συγκίνηση μου δεν θα άντεχα».

Στο τέλος, ο Γιώργος Κούδας υπέγραψε σε πολλά τεύχη του βιβλίου που προμηθεύτηκαν οι παρευρεθέντες όπως επίσης και οι αρκετοί ποδοσφαιριστές της σημερινής ομάδας του ΠΑΟΚ που υπέγραψαν αυτόγραφα σε δεκάδες μικρούς, υποψήφιους ποδοσφαιριστές και βιβλιόφιλους οπαδούς της ομάδας του «δικεφάλου» της Θεσσαλονίκης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024