Χωρίς παρεκκλίσεις προχωρά η κυβέρνηση τις αλλαγές στο ασφαλιστικό
Αποφασισμένη να προχωρήσει στις αλλαγές στο ασφαλιστικό εμφανίζεται η κυβέρνηση. Για ισορροπημένη λύση στο ασφαλιστικό των τραπεζών μίλησε ο Γ.Αλογοσκούφης. Η συζήτηση εξαντλήθηκε, ξεκαθάρισε ο Θ.Ρουσόπουλος. Ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή.
Αποφασισμένη να προχωρήσει, χωρίς παρεκκλίσεις, στις αλλαγές στο ασφαλιστικό εμφανίζεται η κυβέρνηση.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης μετά τη συνάντηση που είχε, την Τρίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, η λύση που δίνει η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό των τραπεζών είναι ισορροπημένη, καθώς ενισχύει τον ανταγωνισμό, δίνει λύση στο ασφαλιστικό πρόβλημα χωρίς να θίγονται δικαιώματα των ασφαλισμένων προς της 1/1/93 και δεν επιβαρύνει τους φορολογούμενους.
Ο κ. Αλογοσκούφης, κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις των τραπεζοϋπαλλήλων, τόνισε ότι η κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα όρια διαλόγου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε επί εξάμηνο και σημείωσε ότι ακούστηκαν όλες οι απόψεις, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση έδωσε λύση χωρίς να ταυτιστεί με την μία ή την άλλη άποψη.
Σε άλλη ερώτηση για το Δ ΚΠΣ τόνισε πως η συμφωνία που είχε επιτευχθεί ήταν σχετικά ικανοποιητική για την Ελλάδα και πως το ζήτημα είναι τους επόμενους μήνες να διασφαλίσει η χώρα τα σχετικά κονδύλια.
Παράλληλα άφησε να εννοηθεί πως η κυβέρνηση είναι αντίθετη με τυχόν αλλαγή της ΚΑΠ, κάτι, που όπως είπε, επιδιώκουν κάποιες χώρες.
Την άποψη της κυβέρνησης ότι η συζήτηση εξαντλήθηκε προέβαλε και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Οι «εργαζόμενοι ασκούν το νόμιμο δικαίωμά τους, η κυβέρνηση εξάντλησε τη συζήτηση επί των θεμάτων και κατέληξε στη συγκεκριμένη τροπολογία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουσόπουλος, απαντώντας στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση -υπό την πίεση των υφισταμένων κι επερχόμενων απεργιών- σκέφτεται να αναθεωρήσει ορισμένες πτυχές της πολιτικής της.
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα το Ταμείο των Τραπεζοϋπαλλήλων ο κ. Ρουσόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση υπενθύμισε ότι επί του θέματος υπάρχουν οι διατάξεις του νόμου Ρέππα, «που προβλέπει ότι ως το 2008 θα πρέπει να ενταχθούν όλα τα Ταμεία στο ΙΚΑ».
«Η κυβέρνηση έχει συζητήσει με την Επιτροπή το θέμα του ασφαλιστικού των Τραπεζών, όπως και για το θέμα του ΟΤΕ νωρίτερα» σημείωσε εξάλλου ο κ.Ρουσόπουλος, επαναλαμβάνοντας ότι όλες οι τροπολογίες «θα ψηφιστούν στην παρούσα Βουλή, με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί ίσως κι αυτή την εβδομάδα».
«Υπάρχουν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη βιωσιμότητα των ταμείων. Αν δεν σκεφτεί κανείς το αύριο, τότε αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε αρνητικότερη κατεύθυνση από το σήμερα. Υπό αυτή την έννοια η κυβέρνηση κάλεσε τους τραπεζοϋπαλλήλους να σκεφτούν το αύριο το οποίο αφορά και τους ίδιους, τις επόμενες γενεές, την εθνική οικονομία» προσέθεσε, τονίζοντας ότι οι τράπεζες θα πληρώσουν ένα πολύ σημαντικό ποσοστό έτσι ώστε το ταμείο τους να προχωρεί σωστά.
Το απόγευμα της Τρίτης ξεκινά στην Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση των τροπολογιών για το Ασφαλιστικό των τραπεζών, την αναδιοργάνωση του ΟΤΕ και το νομοσχέδιο για την Κεφαλαιαγορά.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.