Ισοφάρισε και μάλιστα εκτός έδρας ο Εθνικός, 11-8 τον Ολυμπιακό
Το πλεονέκτημα της έδρας επαναπέκτησε ο Εθνικός στην τελική φάση των πλέι οφ της Α1 πόλο, καθώς επικράτησε 11-8 του Ολυμπιακού στο κολυμβητήριο του Πειραιά. Ετσι, οι δύο ομάδες ξεκινούν και πάλι από την αρχή, με τον τρίτο αγώνα να διεξάγεται την Κυριακή.
Ο Εθνικός επικράτησε 11-8 του τυπικά γηπεδούχου Ολυμπιακού, στον δεύτερο τελικό των πλέι-οφ για την Α1 πόλο των ανδρών, και ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1 νίκες.
Ετσι, οι δύο ομάδες ξεκινούν και πάλι από την αρχή, με τον τρίτο αγώνα να διεξάγεται την Κυριακή (18:30), πάντα στο κολυμβητήριο του Πειραιά. Πρωταθλήτρια θα αναδειχθεί η ομάδα που θα φτάσει τις τρεις νίκες.
Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη τους με 17-16 (στα πέναλτι) στον πρώτο αγώνα, που έγινε την Τετάρτη, και προηγήθηκαν 2-0 στα μισά του πρώτου εννιαλέπτου, με ισάριθμα γκολ του Σερτβίτις.
Η συνέχεια όμως ήταν τελείως διαφορετική, καθώς οι παίκτες του Μάκη Βολτυράκη «έσφιξαν» την άμυνά τους και πήραν τα ηνία του παιχνιδιού. Σημείωσαν πέντε αναπάντητα τέρματα, έκλεισαν τη δεύτερη περίοδο προηγούμενοι με 7-3 και έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη.
Η αποβολή του Σχίζα με τρίτη ποινή στις αρχές του τρίτου εννιαλέπτου άφησε τον Ολυμπιακό χωρίς αμυντικό (ο Ψύχος απουσίαζε λόγω τιμωρίας) και απλοποίησε ακόμη περισσότερο τα πράγματα για τους «κυανόλευκους», που έφτασαν χωρίς ιδιαίτερο άγχος στη νίκη με 11-8.
LIVE: Κηφισιά – Παναιτωλικός. Παρακολουθήστε live στις 16:00 την αναμέτρηση Κηφισιά – Παναιτωλικός για την 5η αγωνιστική των play out της Super League.