Οι πρώτες εντυπώσεις του Κυργιάκου για τη Σκωτία και οι θέσεις του για τον ΠΑΟ
Για τις πρώτες του εμπειρίες από τη Σκωτία και τη Ρέιντζερς, μίλησε ο Σωτήρης Κυργιάκος. «Κάθε παιχνίδι στην Σκωτία είναι γιορτή. Είτε χάσεις, είτε κερδίσεις είναι το ίδιο», ενώ αναφέρθηκε και στον Παναθηναϊκό: «χάρηκα πολύ όταν έμαθα πως μειώθηκε η διαφορά από τον Ολυμπιακό».
Για τις πρώτες του εμπειρίες από τη Σκωτία και τη Ρέιντζερς, μίλησε ο Σωτήρης Κυργιάκος. Ο διεθνής αμυντικός φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό «SuperΣΠΟΡ FM» και μεταξύ άλλων είπε:
«Κάθε παιχνίδι στην Σκωτία είναι γιορτή. Είτε χάσεις, είτε κερδίσεις είναι το ίδιο. Ό,τι κι αν συμβεί, ο κόσμος μετά τον αγώνα σε περιμένει, μοιράζεις αυτόγραφα και το κλίμα είναι πολύ καλό. Υπάρχουν πολλές ομοιότητες ανάμεσα στα ντέρμπι Σέλτικ-Ρέιντζερς και Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, αλλά υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Ο κόσμος στην Σκωτία είναι πολύ περισσότερος. Στο ντέρμπι της προηγούμενης εβδομάδας υπήρχαν στο γήπεδο 70.000 φίλαθλοι, ενώ για παράδειγμα στον αγώνα του Καραϊσκάκη υπήρχαν 35.000.
Το μόνο πράγμα που με δυσκόλεψε όσον αφορά στην προσαρμογή μου στον τρόπο παιχνιδιού, είναι πως εδώ τα φάουλ δεν δίνονται τόσο εύκολα όπως στην Ελλάδα, παρά μόνο αν ο αντίπαλος βρει καθαρά παίκτη και όχι μπάλα. Στην αρχή επηρεασμένος από τον ελληνικό τρόπο παιχνιδιού έπεφτα πιο εύκολα, αλλά όταν είδα πως δεν σφυρίζονταν φάουλ, σταμάτησα. Με είχε προειδοποιήσει ο προπονητής μου. Ο Αλεξ ΜακΛίς είναι πολύ καλός άνθρωπος και βρίσκεται κοντά στον ποδοσφαιριστή».
Αναφερόμενος, στην προηγούμενη ομάδα του, τον Παναθηναϊκό, τόνισε: «Στον Παναθηναϊκό οφείλω ένα μεγάλο μέρος από ό,τι έχω πετύχει μέχρι σήμερα στην καριέρα μου. Είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου, όπως και οι φίλαθλοι της ομάδας, που μου στάθηκαν ιδιαίτερα στην περίοδο του τραυματισμού μου. Με τους περισσότερους παίκτες επικοινωνώ τηλεφωνικά και χάρηκα πολύ όταν έμαθα πως μειώθηκε η διαφορά από τον Ολυμπιακό και πως μπήκαν πάλι στο παιχνίδι του τίτλου. Πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός άξιζε να προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου UEFA. Στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και τύχη. Αν δεν υπήρχε η αποβολή και οι δύο ομάδες έπαιζαν στα ίσα μέχρι το τέλος, πιστεύω πως το αποτέλεσμα θα ήταν ισόπαλο».
Αναφορά έγινε και στην εθνική ομάδα. Ο Σωτήρης Κυργιάκος είπε: «Το παιχνίδι απέναντι στη Γεωργία είναι ένα από τα πιο δύσκολα στα προκριματικά. Μπορεί σαν όνομα να μην έχει το βάρος της Τουρκίας ή της Δανίας, αλλά είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα, όπως είδαμε και στο βίντεο. Πρέπει να προσέξουμε και να δείξουμε μεγάλη σοβαρότητα, γιατί είναι μικρή ομάδα και δεν πρέπει να επαναλάβουμε το πάθημα με την Αλβανία. Πιστεύω πως θα νικήσουμε και θα παραμείνουμε κοντά στην πρώτη θέση».
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό και με ανατροπή στην ανατροπή ο ΟΦΗ νίκησε τον ΠΑΟΚ στην παράταση (3-2) και κατέκτησε το δεύτερο Κύπελλο στην ιστορία του.
Στις καθυστερήσεις του τελικού ο Μαντί Καμαρά έστρωσε την μπάλα στον Γιερεμέγιεφ ο οποίος εξ επαφής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι ισοφάρισε για τον ΠΑΟΚ σε 2-2. Δείτε το γκολ και τα υπόλοιπα τρία.
Έτσι διαμορφώθηκαν τα τέσσερα ζευγάρια στα προημιτελικά των πλέι οφ της Stoiximan GBL – Ξεχωρίζει το ΑΕΚ-Άρης, οι αντίπαλοι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.