Η αμυντική πολιτική της χώρας παραμένει προσανατολισμένη στην αντιμετώπιση εξ ανατολών κινδύνων, καθώς «η Τουρκία δεν έχει μεταβάλει την πολιτική της», στην αποτροπή ασύμμετρων απειλών από βορρά, ενώ συνεχίζεται η συμβολή στην άμυνα της Κύπρου, αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ.
Η αμυντική πολιτική της χώρας παραμένει προσανατολισμένη στην αντιμετώπιση εξ ανατολών κινδύνων, καθώς «η Τουρκία δεν έχει μεταβάλει την πολιτική της», στην αποτροπή ασύμμετρων απειλών από βορρά, ενώ συνεχίζεται η συμβολή στην άμυνα της Κύπρου, όπως αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ στη συνεδρίασή του υπό τον πρωθυπουργό.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε μετά το πέρας της συνεδρίασης, η Ελλάδα όπως και κάθε χώρα οφείλει να λαμβάνει αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία της και έχει την υποχρέωση να φροντίζει τη θωράκισή της.
Η πολιτική εθνικής αμυνας διέπεται από διαχρονική συνέχεια και κινείται γύρω από τρεις άξονες:
1. Στο βορρά λαμβάνονται όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών, όπως είναι η τρομοκρατία, η διακίνηση όπλων, το διεθνές έγκλημα και η αστάθεια.
2. Διαπιστώνεται βελτίωση των σχέσεων της χώρας με την Τουρκία, την οποία στηρίζουμε ως προς την Ευρωπαϊκή προοπτική της. Ωστόσο, η γειτονική χώρα δεν έχει μεταβάλει την πολιτική αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Κατά συνέπεια η Ελλάδα έχει την υποχρέωση να διατηρεί μια επαρκή, αποτρεπτική, αξιόπιστη δύναμη.
3. Η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργεί νέα δεδομένα στο Κυπριακό και στις προσπάθειες για εξεύρεση σταθερής και βιώσιμης λύσης για την επανένωση της νήσου στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Μέχρις ότου εξομαλυνθεί η κατάσταση η Κυπριακή Δημοκρατία θα έχει την αμέριστη και πολυεπίπεδη στήριξη της Ελλάδας, η οποία φυσικά θα συμμετέχει ενεργά στα θέματα ασφαλείας της Κύπρου.
Ερωτηθείς για το κατά πόσο συγκροτούνται νέα στρατόπεδα στη Β.Ελλάδα, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος δήλωσε: «Δεν υπάρχουν σχέδια δημιουργίας νέων στρατοπέδων στη Β.Ελλάδα. Μετατέθηκαν απλά σε ορισμένες πόλεις της Β.Ελλάδας μερικά στρατόπεδα εκπαίδευσης νεοσύλλεκτων», και επισήμανε: «Η εθνική αμυντική πολιτική χαρακτηρίζεται από συνέχεια και σταθερότητα».
Παράλληλα, από το ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε να τοποθετηθεί αρχηγός του Λιμενικού Σώματος ο αρχαιότερος αρχιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτης Γκλεζάκος.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας