Πρεμιέρα στο ειδικό μικροτσιπ στις μπάλες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων
Με ειδικό μικροτσίπ θα είναι «εφοδιασμένες» οι μπάλες που θα χρησιμοποιηθούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, τον προσεχή Σεπτέμβριο, στο Περού. Αυτή θα είναι η εισήγηση του Παγκόσμιου Συμβουλίου ποδοσφαίρου (IFAB) προς τη FIFA και αναμένεται να γίνει δεκτή.
Με ειδικό μικροτσίπ θα είναι «εφοδιασμένες» οι μπάλες που θα χρησιμοποιηθούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων, τον προσεχή Σεπτέμβριο, στο Περού. Αυτή θα είναι η εισήγηση του Παγκόσμιου Συμβουλίου ποδοσφαίρου (IFAB) προς τη FIFA και αναμένεται να γίνει δεκτή στους επόμενους μήνες.
Η νέα τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί για να διαπιστώνεται, πέρα από κάθε αμφιβολία, πότε η μπάλα περνά ολόκληρη τη γραμμή του τέρματος. Η IFAB αποτελεί το νομοθετικό όργανο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.
Είναι, δηλαδή, ο οργανισμός που αλλάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα τους κανονισμούς και η σημερινή αποφαση που πάρθηκε κατά τη συνεδρίασή του στην Ουαλία, αποτελεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη στην ιστορία του ποδοσφαίρου.
Με δεδομένο ότι η FIFA θα αποδεχθεί την εισήγηση, για πρώτη φορά η εξελιγμένη τεχνολογία θα υπηρετεί το λαοφιλέστερο σπορ στον κόσμο, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.
Το μικροτσίπ κατασκευάστηκε από την Adidas και χρησιμοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες σε αγώνες μεταξύ της πρώτης ομάδας της Νυρεμβέργης και των αναπληρωματικών της, κοντά στις εγκαταστάσεις της γνωστής εταιρίας αθλητικών ειδών.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό και με ανατροπή στην ανατροπή ο ΟΦΗ νίκησε τον ΠΑΟΚ στην παράταση (3-2) και κατέκτησε το δεύτερο Κύπελλο στην ιστορία του.
Στις καθυστερήσεις του τελικού ο Μαντί Καμαρά έστρωσε την μπάλα στον Γιερεμέγιεφ ο οποίος εξ επαφής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι ισοφάρισε για τον ΠΑΟΚ σε 2-2. Δείτε το γκολ και τα υπόλοιπα τρία.
Έτσι διαμορφώθηκαν τα τέσσερα ζευγάρια στα προημιτελικά των πλέι οφ της Stoiximan GBL – Ξεχωρίζει το ΑΕΚ-Άρης, οι αντίπαλοι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.