Πρόκριση-βάλσαμο στο Champions League του βόλεϊ θέλει ο Παναθηναϊκός
Την πρόκρισή του στην εξάδα του Champions League θα επιδιώξει την Τετάρτη ο Παναθηναϊκός, κόντρα στην Φριντρισχάφεν, προσπαθώντας παράλληλα να ανακάμψει αγωνιστικά μετά την ήττα του με τον ΠΑΟΚ. Με αισιοδοξία έφτασε η αποστολή των Γερμανών.
Την πρόκρισή του στην εξάδα του Champions League θα επιδιώξει την Τετάρτη ο Παναθηναϊκός, προσπαθώντας παράλληλα να ανακάμψει αγωνιστικά μετά το τελευταίο «στραβοπάτημά» του με τον ΠΑΟΚ.
Οι «πράσινοι» υποδέχονται την Φριντρισχάφεν στη ρεβάνς της ήττας του με 3-1 στην Γερμανία, που του δίνει το δικαίωμα να ελπίζει στην πρόκρισή του στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Η αποστολή της Φριντρισχάφεν έφτασε το απόγευμα της Δευτέρας στην Αθήνα με την ψυχολογία στα ύψη, έχοντας προηγουμένως κατακτήσει το Κύπελλο Γερμανία, νικώντας στον τελικό την Μπερλίν με 3-2 σετ.
Είναι το έβδομο Κύπελλο στην ιστορία της και όλα τα τρόπαια τα κατέκτησε τα τελευταία οκτώ χρόνια (με διακοπή το 2000).
Ο προπονητής των Γερμανών, Στέλιαν Μοκουλέσκου δήλωσε αισιόδοξος για την έκβαση της αναμέτρησης:
«Κερδίζοντας στην έδρα μας πετύχαμε τον πρώτο στόχο. Τώρα το αποτέλεσμα παραμένει ανοικτό.
» Θα είναι πάντως πολύ δύσκολο για εμάς. Εκείνο που θα αναζητήσουμε πρώτα απ’ όλα είναι η κατάκτηση ενός σετ».
Ο Ισραηλινός ακραίος Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς ταλαιπωρείται από τραυματισμό εδώ και μερικές μέρες και η συμμετοχή του στον αγώνα της Τετάρτης είναι αμφίβολη.
Στο ελληνικό «στρατόπεδο» επικρατεί προβληματισμός εξ αιτίας της ήττας από τον ΠΑΟΚ, όμως τόσο οι παίκτες όσο και η τεχνική ηγεσία διαχωρίζουν πλήρως την ευρωπαϊκή πρόκληση από τη μάχη του πρωταθλήματος.
«Δεν μπορούμε να μείνουμε στο αποτέλεσμα της Κυριακής» σχολίασε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Λακασάς.
«Ο αγώνας με την Φριντρισχάφεν είναι εντελώς διαφορετικός και το κίνητρο της πρόκρισης τεράστιο.
» Είναι μεγάλη υπόθεση για την ιστορία της ομάδας να προχωρήσουμε κι άλλο στο θεσμό. Μπορούμε να προκριθούμε».
Ο αγώνας της Τετάρτης θα ξεκινήσει στις 18:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά απευθείας από το Supersport 1. Διαιτητές θα είναι οι Αμόν Νέσερ (Ισραήλ) και Ντέιβιντ Γκριλ (Σλοβενία)
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό και με ανατροπή στην ανατροπή ο ΟΦΗ νίκησε τον ΠΑΟΚ στην παράταση (3-2) και κατέκτησε το δεύτερο Κύπελλο στην ιστορία του.
Στις καθυστερήσεις του τελικού ο Μαντί Καμαρά έστρωσε την μπάλα στον Γιερεμέγιεφ ο οποίος εξ επαφής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι ισοφάρισε για τον ΠΑΟΚ σε 2-2. Δείτε το γκολ και τα υπόλοιπα τρία.
Έτσι διαμορφώθηκαν τα τέσσερα ζευγάρια στα προημιτελικά των πλέι οφ της Stoiximan GBL – Ξεχωρίζει το ΑΕΚ-Άρης, οι αντίπαλοι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.