Ο Πανελλήνιος πρωταθλητής 2005 σε άνδρες και γυναίκες στον κλειστό στίβο
Ο Πανελλήνιος κατέκτησε την πρώτη θέση, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, του Πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου, που διεξήχθη στην Παιανία. Τέταρτη ήταν η Ρεντούμη στα 60μ εμπόδια στο μίτινγκ της Καρλσρούης.
Ο Πανελλήνιος κατέκτησε την πρώτη θέση, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, του Πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου, που διεξήχθη στην Παιανία.
Στους άνδρες συγκέντρωσε 115 βαθμούς, ενώ δεύτερος ήταν ο Ολυμπιακός με 46 και τρίτος ο Παναθηναϊκός με 22. Στις γυναίκες ο Πανελλήνιος συγκέντρωσε 123 βαθμούς, ενώ ακολούθησαν ο Αίολος Μακεδονίας με 31 και ο ΟΦΗ με τον Τρίτωνα Θεσσαλονίκης ισοβάθμισαν στην τρίτη θέση με 29.
Ο Λούης Τσάτουμας ήταν νικητής του αγωνίσματος με άλμα στα 7.98 και «σφράγισε» το εισιτήριό του για την Μαδρίτη. Τις καλές εμφανίσεις συνέχισε και ο Στέργιος Νούσιος, που ήταν δεύτερος στο μήκος με 7.85.
Με άνεση ήταν νικητής στο επί κοντώ ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο 19χρονος άλτης, μετά από το 5.61 που σημείωσε στις 29 Ιανουαρίου, πέρασε τα 5.55, ενώ αν και είχε καλές προσπάθειες στο 5.67 δεν κατάφερε να περάσει αυτό το ύψος.
Παρόλα αυτά, με το 5.55 επιβεβαίωσε το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Καλή εμφάνιση έκανε στην πρεμιέρα της στον κλειστό στίβο και η Μαρία Παπαδοπούλου, που με 2.05.18 κέρδισε στα 800μ.
Τη δεύτερη θέση στο αγώνισμα πήρε η Φωτεινή Δαγκλή- Παγκότο, που με 2.06.70 βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ και έγινε η τρίτη καλύτερη Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα σε κλειστό στίβο.
Το ατομικό της ρεκόρ βελτίωσε και η Αθανασία Πέρρα, που ήταν νικήτρια στο τριπλούν με 14.01. Η επίδοση αυτή την κάνει πέμπτη καλύτερη Ελληνίδα του αγωνίσματος σε κλειστό στίβο.
Ο Παναγιώτης Σαρρής, μετά από τα 60μ. την πρώτη ημέρα του Πρωταθλήματος, ήταν νικητής και στα 200μ., τερματίζοντας σε 21.23.
Εντυπωσίασε η Ρεντούμη
Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τη χρονιά της η Φλώρα Ρεντούμη.
Η εμποδίστρια του Ολυμπιακού, στο διεθνές μίτινγκ της Καρλσρούης, σημείωσε 8.08 στον προκριματικό των 60μ. εμπ., ενώ στον τελικό του αγωνίσματος ήταν τέταρτη με 8.15.
Με την εμφάνισή της η Ρεντούμη έγινε η δεύτερη Ελληνίδα που πιάνει το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στα 60μ. εμπόδια, μετά από το 8.16 που σημείωσε η Γεωργία Στογιαννίδου την πρώτη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου στην Παιανία.
Στο μίτινγκ της Καρλσρούης αγωνίστηκαν δύο ακόμη Έλληνες αθλητές.
Η Νάντια Εφεντάκη πήρε την έκτη θέση στα 1.500μ. με 4.09.88, ενώ ο Αντώνης Παπαντώνης στα 3.000μ. τερμάτισε τέταρτος με 8.14.58.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό και με ανατροπή στην ανατροπή ο ΟΦΗ νίκησε τον ΠΑΟΚ στην παράταση (3-2) και κατέκτησε το δεύτερο Κύπελλο στην ιστορία του.
Στις καθυστερήσεις του τελικού ο Μαντί Καμαρά έστρωσε την μπάλα στον Γιερεμέγιεφ ο οποίος εξ επαφής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι ισοφάρισε για τον ΠΑΟΚ σε 2-2. Δείτε το γκολ και τα υπόλοιπα τρία.
Έτσι διαμορφώθηκαν τα τέσσερα ζευγάρια στα προημιτελικά των πλέι οφ της Stoiximan GBL – Ξεχωρίζει το ΑΕΚ-Άρης, οι αντίπαλοι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.