Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Γιόνας Καζλάουσκας στο τιμόνι της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού

Ο Γιόνας Καζλάουσκας στο τιμόνι της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού

O Ολυμπιακός ανακοίνωσε την πρόσληψη του προπονητή Γιόνας Καζλάουσκας. Ο Λιθουανός τεχνικός έφτασε στην Ελλάδα το μεσημέρι της Κυριακής και αφού συζήτησε με τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ, Παναγιώτη Αγγελόπουλο υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους.

26

O Ολυμπιακός ανακοίνωσε την πρόσληψη του προπονητή Γιόνας Καζλάουσκας. Ο Λιθουανός τεχνικός έφτασε στην Ελλάδα το μεσημέρι της Κυριακής και αφού συζήτησε με τον Αντιπρόεδρο της ΚΑΕ, κ. Παναγιώτη Αγγελόπουλο υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους.


Αμέσως μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας, ο Γιόνας Καζλάουσκας έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Ολυμπιακού στον επίσημο δικτυακό τόπο της ομάδας.

«Είμαι ευτυχισμένος που ήρθα στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό που είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη. Έχω μάθει καλά το Ελληνικό μπάσκετ από το 1987 όταν κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, τον Φασούλα και τον Χριστοδούλου» είπε και συνέχισε:

»Έχω βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωπος με Ελληνικές ομάδες είτε σε συλλογικό είτε σε εθνικό επίπεδο. Λένε ότι τα πράγματα στο Ελληνικό μπάσκετ δεν είναι όπως παλιά. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι όταν προσπαθείς πραγματικά, πάντα ανταμείβεσαι. Ήρθα στον Ολυμπιακό για να βοηθήσω. Δεν είναι ώρα για λόγια, αλλά για δουλειά».

Who is who…

Ο Γιόνας Καζλάουσκας είναι γεννημένος στις 21 Νοεμβρίου 1954. Από το 1994 ως το 2000 ήταν προπονητής της Ζαλγκίρις με την οποία κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα Λιθουανίας, ένα κύπελλο Σαπόρτα (1998) και ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (1999). Την ίδια χρονιά ανακηρύχτηκε προπονητής της χρονιάς στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Από το 2001 ως και το 2004 κάθισε στον πάγκο της Λιέτουβος Ρίτας με την οποία κατέκτησε ένα πρωτάθλημα Λιθουανίας.
Από το 1996 ως το 2001 εκτελούσε χρέη Ομοσπονδιακού τεχνικού στην Εθνική Λιθουανίας την οποία οδήγησε την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ (2000), ενώ το 2004 ήταν συνεργάτης του Ντελ Χάρις στην Εθνική Κίνας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024