Δεν είμαστε και η Γαλλία-Ο Νικοπολίδης καθησυχάζει τους φιλάθλους της εθνικής
«Δεν είμαστε και η Γαλλία»! Ο Αντώνης Νικοπολίδης τονίζει ότι έχει εμπιστοσύνη στην εθνική μας ομάδα, προσθέτωντας ότι οι περισσότεροι παίκτες ήταν ανέτοιμοι για τα ματς με την Αλβανία και την Τουρκία.
«Δεν είμαστε και η Γαλλία»! Ο Αντώνης Νικοπολίδης, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «SuperSport FM», τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στην εθνική μας ομάδα κια προσέθεσε ότι οι περισσότεροι παίκτες ήταν ανέτοιμοι για τα ματς με την Αλβανία και την Τουρκία.
Είπε συγκεκριμένα:
«Νομίζω ότι όλοι μας, δεν ήμασταν έτοιμοι αυτή την εποχή για αυτά τα δύο παιχνίδια. Αυτό που μένει πάντως είναι ότι η ομάδα έχει θέληση, δίνει τα πάντα στο παιχνίδι και δεν έχει χάσει τη συνοχή της. Αυτό μας δίνει σιγουριά και πίστη για τη συνέχεια.
» Το να κερδίσεις την Τουρκία δεν είναι κάτι εύκολο. Είναι έμπειρη και δύσκολη ομάδα, που μπορεί να σου κάνει τη ζημιά. Το παιχνίδι ήταν ανοικτό, είχε ευκαιρίες και θα μπορούσε να σκοράρει. Θεωρώ το αποτέλεσμα στην Αλβανία πολύ χειρότερο. Από τη στιγμή όμως που χάνεις από δύο δικά σου λάθη με 2-0 μέσα σε ένα δεκάλεπτο, είναι πολύ δύσκολο να ανατρέψεις το σκορ.
» Στη φάση του πρώτου γκολ ο Κατσουράνης πήγε να γυρίσει τη μπάλα, αλλά δεν τη βρήκε καλά, γλίστρησε και μπήκε το γκολ. Όσο για το δεύτερο γκολ, είναι κάτι που συμβαίνει σε έναν τερματοφύλακα. Καλύτερα ας το ξεχάσουμε και πρώτος από όλους εγώ».
Για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, είπε:
«Είμαστε όλοι συνειδητοποιημένοι. Ξέρουμε ότι πετύχαμε κάτι σπουδαίο, αλλά γνωρίζουμε πως δεν είμαστε η Γαλλία. Θέλουμε να προκριθούμε στο Μουντιάλ και θα το προσπαθήσουμε. Δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι».
Για την απουσία του Τραϊανού Δέλλα, τόνισε:
«Όταν τα τελευταία τρία χρόνια έχεις συνηθίσει μια συγκεκριμένη γραμμή άμυνας με τον Δέλλα και η ομάδα έχει σημειώσει μεγάλες επιτυχίες με αυτόν στη σύνθεσή της, είναι λογικό όταν απουσιάζει και δεν έρχεται καλό αποτέλεσμα το μυαλό μας να πηγαίνει εκεί. Όλες οι άλλες λύσεις είναι από ανάγκη.
» Αν δούμε τους παίκτες, μόνο ο Δέλλας μπορεί να παίξει σε ρόλο λίμπερο. Τα υπόλοιπα παιδιά, ο Καψής, ο Γκούμας, ο Νταμπίζας, είναι στόπερ. Ο Δέλλας ξέρει πολύ καλά να παίζει ελεύθερος πίσω από την άμυνα, είναι η ειδικότητά του».
Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της Εθνικής ομάδας στο ματς με την Τουρκία σχολίασε:
«Οι φίλαθλοι ήταν αρκετά καλοί. Ο Εθνικός ύμνος μιας χώρας, ακόμα και της Τουρκίας, με την οποία υπάρχουν κάποια προβλήματα, πρέπει να είναι σεβαστός.
» Όπως δεν θέλουμε εμείς να αποδοκιμάζουν το δικό μας ύμνο, έτσι πρέπει να πράττουμε κι εμείς. Γι αυτό και ορισμένα παιδιά έκαναν νόημα να σταματήσουν οι αποδοκιμασίες».
Ευχαριστήριο μήνυμα της ΕΠΟ στους φιλάθλους
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ευχαριστεί τους θεατές του αγώνα με την Τουρκία «για τη συνολική συμπεριφορά τους και την αμέριστη υποστήριξη στην εθνική ομάδα», με την οποία απέδειξαν – όπως χαρακτηριστικά τονίζεται – ότι «… είναι κομμάτι ενεργό της πρωταθλήτριας Ευρώπης».
Παράλληλα, η ΕΠΟ καλεί τους 72 θεατές που δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι, αν και διέθεταν εισιτήριο (εξαιτίας της αλλαγής αρίθμησης θέσεων, όπως υποστηρίζει η ΕΠΟ), να επικοινωνήσουν με την Ομοσπονδία προκειμένου να παραλάβουν δωρεάν εισιτήριο για τη συνάντηση με το Καζακστάν, που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 17 Νοεμβρίου 2004.
Ο Μεχούτο Μανουέλ Γκονσάλες διαιτητής στο Κίεβο
Ο Ισπανός Μεχούτο Μανουέλ Γκονσάλες θα είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης της εθνικής μας με την Ουκρανία για τον 2ο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 9 Οκτωβρίου και ώρα 19:15 στο στάδιο «Ολιμπίνσκι» του Κιέβου. Βοηθοί του Γκονσάλες θα είναι οι Γκερέρο Ραφαελ Αλόνσο και Μαρτινες Όσκαρ Σαμανιέγκο, ενώ 4ος διαιτητής ορίσθηκε ο Καρμόνα Φερνάντο Μέντες επίσης από την Ισπανία.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Ο Γιώργος Δώνης είναι ο νέος προπονητής της Σαουδικής Αραβίας, με την ομοσπονδία της χώρας να ανακοινώνει τη συμφωνία των δύο πλευρών ως το 2027 - Δεύτερος Έλληνας προπονητής που θα πάρει μέρος σε Μουντιάλ.
Μιλώντας στο Delphi Economic Forum, ο Εμμανουήλ Καραλής αποκάλυψε προσωπική ιστορία η οποία αφορά την τεράστια πίστη που είχε η μητέρα του σε αυτόν, όταν εκείνος ακόμη δεν πίστευε στον εαυτό του.