Παρασκευή 24 Απριλίου 2026
weather-icon 10o
Στην Αλβανία η εθνική, στη… σκιά του πριμ-Για αθέτηση υποσχέσεων μιλούν οι διεθνείς

Στην Αλβανία η εθνική, στη… σκιά του πριμ-Για αθέτηση υποσχέσεων μιλούν οι διεθνείς

Στη... σκιά της αντιπαράθεσης με την Πολιτεία για το ύψος του πριμ, η εθνική μας έφθασε στα Τίρανα για τον αγώνα του Σαββάτου με την Αλβανία. «Τις τιμητικές εκδηλώσεις και βραβεύσεις διαδέχθηκε η σιωπή» υποστηρίζουν με ανακοίνωσή τους οι διεθνείς.

66

Στη… σκιά της αντιπαράθεσης με την Πολιτεία για το ύψος του πριμ, η εθνική μας έφθασε το βράδυ της Πέμπτης στα Τίρανα για τον αγώνα του Σαββάτου με την Αλβανία, που θα διεξαχθεί στις 21:45 στο «Κεμάλ Σταφά» στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006.

Έλληνες φαντάροι της Νατοϊκής δύναμης υποδέχθηκαν την «γαλανόλευκη» αποστολή στο αεροδρόμιο των Τιράνων. Μάλιστα κρατώντας στα χέρια τους ελληνική σημαία, τους χειροκρότησαν ζητώντας τους παράλληλα και αυτόγραφα.

Επίσης περίπου 40 Αλβανοί έδωσαν επίσης το «παρών» στο αεροδρόμιο προκειμένου να δουν τους πρωταθλητές Ευρώπης. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πέντε Αλβανοί, μέλη του φαν κλαμπ του Γκερντ Μίλερ, κρατούσαν ένα πλακάτ που έγραφε «Καλώς ήρθατε πρωταθλητές Ευρώπης, πολλές ευχές Ότο Ρεχάγκελ»!

Η προετοιμασία στο αθλητικό κέντρο Μπαντ Ραγκάζ της Ελβετίας ολοκληρώθηκε με απόντα τον Τραϊανό Δέλλα που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού (αιμάτωμα στην ποδοκνημική) και η συμμετοχή του στον αγώνα κρίνεται αμφίβολη. Πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει, όμως, και ο Καψής, που έχει ενοχλήσεις στην ωμοπλάτη.

Η ανακοίνωση για το πριμ

Το «φλέγον» θέμα των τελευταίων ημερών είναι το ύψος του πριμ, με τους διεθνείς μας να δηλώνουν απογοητευμένοι από την αντιμετώπιση που έχουν τύχει από την Πολιτεία. σε ανακοίνωση που εξέδωσαν το βράδυ της Τετάρτης:

«Λίγες ώρες πριν από τα δυο κρίσιμα παιχνίδια της εθνικής για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αναγκαζόμαστε να ασχολούμαστε με πράγματα που απέχουν από τον στόχο μας. Πήραμε την διαβεβαίωση πως στο μέλλον θα άλλαζαν πολλά.

» Ότι θα υπήρχε συνεργασία και άμεση επαφή των υπεύθυνων μαζί μας, όμως τις τιμητικές εκδηλώσεις και βραβεύσεις διαδέχθηκε η σιωπή.

» Οι άνθρωποι που δεν εμφανίστηκαν πουθενά όσο καιρό δουλέψαμε σκληρά για να πετύχουμε τον στόχο μας, αλλά έσπευσαν να βρεθούν κοντά μας κατά την διάρκεια του EURO 2004, βρήκαν προφάσεις για να χαθούν και πάλι. Ήταν όλοι αυτοί που προσπάθησαν να ξεχωρίσουν από τον απλό κόσμο και μας προσέγγισαν μόνο όταν τα φώτα είχαν στραφεί πάνω μας.

» Στην πορεία μας μέχρι τον τελικό του EURO , είχαμε ως συμπαραστάτες την ΕΠΟ και χιλιάδες Έλληνες φιλάθλους που μας πίστεψαν και μας έδειξαν την αγάπη τους από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή. Δεν επιλέγουμε τρόπο αντίδρασης, διότι οι πράξεις μιλούν από μόνες τους και εκτεθούν τους ανθρώπους.

» Μας μένει βέβαια η πικρία, όχι για την μη τήρηση του οικονομικού σκέλους, αλλά για την αθέτηση του λόγου τους. Εμείς τιμώντας το εθνόσημο και τον κόσμο που παραμένει δίπλα μας θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας. Μεγαλύτερο κίνητρο και ικανοποίηση για εμάς είναι να ξαναδούμε όλους τους Ελληνες αγκαλιασμένους να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο.

» Οι παίκτες της πρωταθλήτριας Ευρώπης… της Εθνικής Ελλάδας».

Ο Ρεχάγκελ δεν ενδιαφέρεται για το πριμ

Ο Ότο Ρεχάγκελ ερωτηθείς για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τα περιβόητα πριμ των παικτών τόνισε τα εξής: «Δεν το ξέρω αυτό. Εμένα με ενδιαφέρει το παιχνίδι, θέλω να κάνουμε μια καλή αρχή. Η τύχη τα έφερε έτσι ώστε να ξεκινήσουμε τα παιχνίδι μας από την Αλβανία. Πιστεύω κι εύχομαι να ξεκινήσουμε με τους τρεις βαθμούς».

Από την πλευρά του ο Στέλιος Γιαννακόπουλος είπε: «Σίγουρα πρόκειται για μια δύσκολη αρχή. Θέλουμε να ξεκινήσουμε με νίκη, θα κάνουμε τα πάντα για να την επιτύχουμε και ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά τόσο στον αγώνα του Σαββάτου όσο και στον αγώνα της Τετάρτης με την Τουρκία».

Καμιά αύξηση επαναλαμβάνει ο Γ. Ορφανός

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, από την πλευρά του, δεν προτίθεται να δώσει – πρός το παρόν τουλάχιστον – συνέχεια στο θέμα του πριμ.

Ο Γιώργος Ορφανός ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ότι το πριμ θα ανέλθει στα 4 εκατ. ευρώ, το οποίο πρόκειται με νομοθετική ρύθμιση να περάσει στη Βουλή. Σύμφωνα μάλιστα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ, δεν είναι στις προθέσεις του να το αναπροσαρμόσει, για να πλησιάσει τις απαιτήσεις των διεθνών, οι οποίοι ζητούν από 1 εκ. ευρώ ο καθένας.

0 υφυπουργός επιφυλάσσεται ότι θα μιλήσει για το θέμα αυτό μετά τους αγώνες με την Αλβανία και την Τουρκία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 24 Απριλίου 2026
Cookies