Διευκρινίσεις από την ΔΟΕ για τις νέες (και μη) περιπτώσεις ντόπινγκ
Στο θέμα της χρήσης αναβολικών ουσιών αναφέρθηκε την Πέμπτη η διευθύντρια επικοινωνίας της ΔΟΕ. Για τον Ούγγρο δισκοβόλο επανέλαβε ότι του αφαιρέθηκε το μετάλλιο, ενώ ο Λευκορώσος Λεζνίσκι αποκλείστηκε από τους Αγώνες. Η Ζιζέλ Ντέιβις διέψευσε τα περί νέου κρούσματος.
Στο θέμα της χρήσης αναβολικών ουσιών αναφέρθηκε την Πέμπτη η διευθύντρια επικοινωνίας της ΔΟΕ. Για τον Ούγγρο δισκοβόλο επανέλαβε ότι του αφαιρέθηκε το μετάλλιο, ενώ ο Λευκορώσος Λεζνίσκι αποκλείστηκε από τους Αγώνες. Η Ζιζέλ Ντέιβις διέψευσε τα περί νέου κρούσματος.
Αναλυτικά για τον Ούγγρο Φαζέκας τόνισε: «Ο Ούγγρος δισκοβόλος δεν προσήλθε, όταν κλήθηκε, για να δώσει δείγμα και σύμφωνα με τους κανονισμούς η άρνησή του αυτή ισοδυναμεί με θετικό δείγμα. Ο αθλητής επιστρέφει το μετάλλιό του και την διαπίστευσή του και αποκλείεται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ το θέμα του παραπέμπεται στην Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου (IAAF), η οποία και θα αποφασίσει σχετικά.»
Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια, το δείγμα του Λευκορώσου άλτη, Αλεξέι Λεζνίσκι, βρέθηκε θετικό και επίσης αποκλείστηκε από τους Αγώνες. Ο αθλητής δήλωσε, ότι είχε δυνατό βήχα και πήρε μόνος του ένα φάρμακο, αλλά το θέμα είναι, ότι το δείγμα του βγήκε θετικό.
Η ίδια διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι υπήρξε χθες και νέο κρούσμα ντόπινγκ, ενώ αναφερόμενη στους ελέγχους των Αγώνων της Αθήνας, υπογράμμισε: «Οι έλεγχοι για ντόπινγκ αυξήθηκαν κατά 25% σε σχέση με τους Αγώνες του Σίδνεϊ. Μέχρι στιγμής έχουμε επτά θετικά δείγματα και τρεις άλλες παραβάσεις κανονισμών, ενώ στο Σίδνεϊ ήταν έντεκα.
» Ο αγώνας κατά του ντόπινγκ είναι προτεραιότητα της ΔΟΕ. Όσο περισσότεροι αθλητές βρίσκονται να έχουν κάνει χρήση αναβολικών, τόσο πιο καθαροί θα είναι οι Ολυμπιακοί.»
Όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα της Daily Mail, σύμφωνα με το οποίο, η ΔΟΕ σκοπεύει να βάλει την διαπίστευση των Χρήστου Τζέκου, Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου στο Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάνης, υποστήριξε ότι δεν το γνωρίζει και έτσι δεν μπορεί να κάνει κανένα σχόλιο.
Παρέμβαση της «Αθήνα 2004»
Εξάλλου, ο διευθυντής Επικοινωνίας της «Αθήνα 2004», Μιχάλης Ζαχαράτος, επισήμανε ότι το θέμα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, αποτελεί πρωταρχικό στόχο, ενώ ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου και ΜΜΕ, Σεραφείμ Κοτρώτσος, αναφερόμενος στο θέμα της απώλειας του αργυρού μεταλλίου Ολλανδού κωπηλάτη, τόνισε:
«Χάρη στις άμεσες ενέργειες του Κέντρου Διοίκησης Επιχειρήσεων και σε συνεργασία με τον ΣΑΤΑ το μετάλλιο βρέθηκε από ταξιτζή και σήμερα πρόκειται να επιστραφεί στον αθλητή.»
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Ο Γιώργος Δώνης είναι ο νέος προπονητής της Σαουδικής Αραβίας, με την ομοσπονδία της χώρας να ανακοινώνει τη συμφωνία των δύο πλευρών ως το 2027 - Δεύτερος Έλληνας προπονητής που θα πάρει μέρος σε Μουντιάλ.
Μιλώντας στο Delphi Economic Forum, ο Εμμανουήλ Καραλής αποκάλυψε προσωπική ιστορία η οποία αφορά την τεράστια πίστη που είχε η μητέρα του σε αυτόν, όταν εκείνος ακόμη δεν πίστευε στον εαυτό του.