Τηλεόραση και ηλεκτρονικά παιχνίδια στερούν τον ύπνο στα παιδιά
Λονδίνο: Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, η τηλεόραση και οι υπολογιστές αποστερούν τα μικρά παιδιά από έναν επαρκή ύπνο, σύμφωνα με βρετανική μελέτη, την οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.
Λονδίνο: Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, η τηλεόραση και οι υπολογιστές αποστερούν τα μικρά παιδιά από έναν επαρκή ύπνο, σύμφωνα με βρετανική μελέτη, την οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης πραγματοποίησαν δημοσκόπηση μεταξύ 1.000 ζευγαριών από τη Βρετανία και διαπίστωσαν πως περίπου το 1/5 των παιδιών τους κοιμούνται κατά μέσο όρο από δύο έως πέντε ώρες λιγότερο την ημέρα σε σχέση με τους γονείς τους όταν ήταν στην ηλικία τους.
«Η ίδια η ενασχόληση με τα ηλεκτρονικά μέσα δεν αποτελεί αρνητικό στοιχείο όταν πραγματοποιείται με μέτρο. Το πρόβλημα, όμως, στην περίπτωση των σύγχρονων παιδιών είναι ότι δεν ακολουθούν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, δεν κάνουν χρήση των μέσων για ένα συγκεκριμένο σκοπό, αλλά απλώς ‘σκοτώνουν’ τις ώρες τους όταν θα έπρεπε να ξεκουράζονται», επισημαίνει η Δρ Λούσι Γουίγκς επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.
Οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν μείζονος σημασίας την περίοδο 15λεπτης ξεκούρασης πριν από το νυχτερινό ύπνο, μακριά από οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή, κατά τη διάρκεια του οποίου διαστήματος συνιστούν στους γονείς να διαβάζουν στα παιδιά τους ένα παραμύθι.
Τέλος, χαρακτηρίζουν εξίσου σημαντική την υποχρεωτική κατάκλιση των παιδιών σε μια συγκεκριμένη ώρα σε καθημερινή βάση, ενώ υπογραμμίζουν για μια ακόμη φορά το πρόβλημα των κινητών τηλεφώνων, τα οποία όχι μόνο αποστερούν τον ύπνο των παιδιών αλλά απειλούν άμεσα και την υγεία τους.
health.in.gr
- Τραγωδία στην Ινδονησία: 16 νεκροί από πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας
- Μπαράζ ελέγχων ξεκινά η Εφορία για επιστροφές ΦΠΑ – Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο
- Συνταγές: Δύο σούπες για το κρύο του χειμώνα
- Αλκοτέστ στο κέντρο της Αθήνας – Εντοπίστηκε γυναίκα με ηλεκτρικό πατίνι υπό την επήρεια αλκοόλ
- Τουρκία: Επτά αστυνομικοί τραυματίες σε μάχη με τζιχαντιστές του ΙΚ
- Η επιστήμη μίλησε: Η κοτόσουπα είναι το old time classic «φάρμακο»
- Καιρός: Τοπικές βροχές τη Δευτέρα – Έρχονται καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την παραμονή Πρωτοχρονιάς
- Με τη μεγάλη εξουσία έρχεται η μεγάλη ανασφάλεια – Γιατί τα ισχυρότερα κράτη φοβούνται περισσότερο;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442