Πολύ κοντά στο σχεδιασμό εμβολίου κατά της γρίπης των πτηνών οι επιστήμονες
Μπανγκόκ: Λίγες εβδομάδες μακριά από το σχεδιασμό ενός εμβολίου κατά του θανατηφόρου ιού της γρίπης των πτηνών βρίσκονται οι επιστήμονες, υποστήριξαν με δηλώσεις τους ειδικοί του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) κατά τη διάρκεια διεθνούς συνάντησης στην Μπανγκόκ την Πέμπτη.
Μπανγκόκ: Λίγες εβδομάδες μακριά από το σχεδιασμό ενός εμβολίου κατά του θανατηφόρου ιού της γρίπης των πτηνών βρίσκονται οι επιστήμονες, υποστήριξαν με δηλώσεις τους ειδικοί του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) κατά τη διάρκεια διεθνούς συνάντησης στην Μπανγκόκ την Πέμπτη.
»Τα εργαστήριά μας εργάζονται εντατικά για το σχεδιασμό ενός νέου εμβολίου. Ελπίζουμε ότι σε μερικές εβδομάδες η φάση του σχεδιασμού θα έχει ολοκληρωθεί», δήλωσε ο Μπγιόρν Μέλγκααρντ, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στην Ταϊλάνδη.
Ο θανατηφόρος ιός Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών έχει πλήξει επτά ασιατικές χώρες και έχει προκαλέσει το θάνατο δεκαπέντε Βιετναμέζων και επτά Ταϊλανδών -τροφοδοτώντας τους φόβους ότι θα αποκτήσει την ικανότητα να προσβάλει εύκολα τους ανθρώπους, οι οποίοι δεν διαθέτουν ανοσία.
Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί, όμως ο Μέλγκααρντ ανέφερε στη συνάντηση ότι »οι συνθήκες στις χώρες που έχουν προσβληθεί από τον ιό και αλλού είναι ώριμες για την εμφάνιση μιας πανδημίας γρίπης».
»Ένα εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο σύντομα ώστε οι παρασκευαστές εμβολίων να αρχίσουν την παραγωγή του σε μικρή κλίμακα για να καταστεί δυνατό να πραγματοποιηθούν μελέτες για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του», δήλωσε ο Μέλγκααρντ. Θα χρειαστούν περίπου άλλοι τρεις με έξι μήνες για να διατεθεί ευρέως το εμβόλιο στην αγορά.
Αξιωματούχοι από 23 χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού, οργανισμοί του ΟΗΕ και δωρητές άρχισαν την τριήμερη έκτακτη συνάντηση διατυπώνοντας επείγουσες εκκλήσεις να ενταθεί η μάχη κατά της ασθένειας.
health.in.gr
- Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ: Πέθανε ο 48χρονος πρωταγωνιστής της δημοφιλούς σειράς «Dawson’s Creek»
- Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον Χέιζ – Ντέιβις για τα επόμενα 2,5 χρόνια
- Πέθανε ο Αναστάσης Παπαληγούρας
- Κούβα: Η Ρωσία θα στείλει πετρέλαιο για «ανθρωπιστικούς λόγους»
- Μεγάλο μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Πού παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις
- Μετρό: Εκτός λειτουργίας ο σταθμός «Σύνταγμα» μετά από απόπειρα αυτοκτονίας
- Κυπαρισσία: Δύο ώρες προσπαθούσαν να επαναφέρουν οι γιατροί το 3χρονο παιδί που πέθανε
- Σε αυτή την ομάδα θέλει να κλείσει την καριέρα του ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/bernard-WQChxc_ZPE4-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442