Αναφορές στο παρόν και το μέλλον των ΕΛΤΑ με αφορμή τα 175 χρόνια λειτουργίας τους
Σε μια λαμπρή τελετή, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ.Στεφανόπουλου και του προέδρου της Βουλής Απ.Κακλαμάνη, έγινε στην Παλαιά Βουλή ο επίσημος εορτασμός για τη συμπλήρωση 175 χρόνων από την ίδρυση των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ).
28
Σε μια λαμπρή τελετή, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου και του προέδρου της Βουλής κ. Απόστολου Κακλαμάνη, έγινε χθες το βράδυ στην κατάμεστη αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, ο επίσημος εορτασμός για τη συμπλήρωση 175 χρόνων από την ίδρυση και λειτουργία των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ).
Στο χαιρετισμό του ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χρίστος Βερελής τόνισε μεταξύ άλλων ότι «για το μεγαλύτερο μέρος του 20ού αιώνα τα ταχυδρομεία αποτελούσαν μια άρτια οργανωμένη υπηρεσία με εκατοντάδες υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα, τα οποία διακινούσαν επιστολές, δέματα αλλά και χρήματα, ενώ σε συνεργασία με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αποτελούσαν τις εν δυνάμει τράπεζες της κάθε κοινότητας που διέθετε ταχυδρομικό γραφείο».
Ο κ. Βερελής αναφέρθηκε επίσης στο νέο επενδυτικό πρόγραμμα του ΕΛΤΑ που «προβλέπει την αυτοματοποίηση της διαλογής, τη λειτουργική αναδιάρθρωση του δικτύου, την εφαρμογή της νέας εταιρικής ταυτότητας και την αναδιοργάνωση των καταστημάτων της χώρας, τον εκσυγχρονισμό του στόλου και τη δημιουργία ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος το οποίο θα καλύπτει το σύνολο των ενεργειών και των δραστηριοτήτων της επιχείρισης» αλλά και στην κερδοφόρο πορεία που πέτυχε ο ΕΛΤΑ τα τελευταία χρόνια.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΛΤΑ κ. Αθανάσιος Δημητρακόπουλος αναφέρθηκε στους σημαντικότερους σταθμούς της ίδρυσης και λειτουργίας του Ταχυδρομείου στην Ελλάδα, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος τη επιχείρησης κ. Μανώλης Δραϊνάκης αναφέρθηκε στο ρόλο του ΕΛΤΑ, ως Φορέα Παροχής της Καθολικής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας και τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα του Οργανισμού αποτελεί η επιτυχημένη επιχειρησιακή λειτουργία του, επισημαίνοντας ότι σήμερα ο ΕΛΤΑ βρίσκεται ανάμεσα στις 50 μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας, με 12.000 εργαζόμενους, με τζίρο που ξεπερνάει τα 500 εκατομμύρια ευρώ και με συνεχώς αυξανόμενα κέρδη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βενεζουέλα: Απεργία πείνας ξεκίνησαν πάνω από 200 κρατούμενοι που δεν καλύπτονται από την αμνηστία
- Μεξικό: Οι ΗΠΑ προτρέπουν τους Αμερικανούς «να παραμείνουν σε ασφαλή καταφύγια»
- Μεξικό: Κύμα βίας πυροδοτεί ο θάνατος του Ελ Μέντσο – Εκκληση για ψυχραιμία από τη Σέινμπαουμ
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επανεξελέγη στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος
- WhatsApp: Ανακοίνωσε πρόσβαση στο ιστορικό ομαδικών μηνυμάτων
- Δασμοί Τραμπ: Νέος γύρος αντιδράσεων από εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ
- Νέα Καληδονία: 55χρονος σέρφερ έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση καρχαρία
- Βιγιαρεάλ – Βαλένθια 2-1: To «κίτρινο υποβρύχιο» πήρε το τοπικό ντέρμπι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)
























![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442